Cum sa faci apa de trandafiri la tine acasa. Beneficii
Cum sa faci apa de trandafiri la tine acasa. Beneficii

Cum sa faci apa de trandafiri la tine acasa. Beneficii


Cum sa faci apa de trandafiri la tine acasa. Afla care este metoda pentru a prepara acest elixir natural, dar mai ales ce beneficii ofera. Ce trebuie sa stii si de ce ar fi bine sa incerci macar o data sa o prepari.

Cum sa faci apa de trandafiri la tine acasa. Beneficii – Cuprins:

Apa de tradafir. Beneficii

Apa de roze
Apa de roze

Inainte de a iti explica ce metoda poti folosi pentru a prepara apa de trandafiri la tine acasa, ar trebui sa stii si ce beneficii ofera. Nu de alta, dar o sa vezi ca acest elixir este extrem de benefic.

In primul rand, apa de roze poate fi o alternativa naturala la crema hidratanta. Mai mult, solutia are si un efect nutritiv, dar in acelasi timp incetineste si imbatranirea pielii.

Pe langa imbatranirea pielii, apa de trandafiri poate incetini aparitia ridurilor si poate fi utilizata ca si demachiant. Folosita in mod constant va indeparta si sebumul in exces, asa cei cu tenul gras o pot utiliza.

Totodata, apa de roze poate tonifia pielea, dar in acelasi timp poate fi utilizata si ca antiseptic, antibacterian sau antiinflamator.

Pe timp de vara, apa de trandafir poate fi folosita pentru a calma intepaturile de insecte, dar si in cazul in care ai stat un pic prea mult la soare, asadar este benefica si pentru a calma arsurile solare.

Apa de trandafiri. Cum sa o prepari si care sunt pasii

Apa de trandafiri
Apa de trandafiri

Asadar, acum ca stii ce beneficii ofera apa de trandafiri, ar fi bine sa stii si care sunt pasii pentru a o prepara la tine acasa.

In primul rand, o sa ai nevoie de petale de trandafiri. Ideal ar fi sa le folosesti pe cele din gradina proprie deoarece asa stii sigur ca acestia nu au fost vopsiti artificial.

Daca nu ai petale de trandafiri si vrei sa le cumperi de la florarie, te sfatuim sa le iei doar pe cele de culoare alba, asa vei stii sigur ca nu au fost folosite vopsele artificiale.

Citeste si: Cum sa faci apa distilata in propria casa complet gratuit si usor

Pe langa petalele de flori sa mai ai nevoie si de apa distilata. Petalele se vor fierbe intr-un recipient de ceramica sau portelan, insa vei avea nevoie si de capac!

Ca si cantitati, la fiecare 1/2 de pahar cu petale de trandafiri o sa fie nevoie de un pahar si 1/2 de apa. Asadar, o jumatate de pahar cu petale la fiecare un pahar si jumatate de apa distilata.

Petalele se vor spala foarte bine cu apa rece inainte de a le pune la fiert, iar apoi se vor pune in apa distilata. Pune capacul la oala si lasa totul sa fiarba la foc mic pana ce isi vor pierde din culoare sau devin foarte moi.

Dupa ce ai fiert petalele de trandafir, apa de trandafiri se va strecura, iar apoi se va lasa la racit. Imediat dupa ce s-a racit se va pune la frigider si se va pastra intr-o sticla de sticla, evita-le pe cele din plastic.