Sfaturi practice

Cum sa cureti urmele de lipici de pe diverse suprafete. Cele mai bune solutii

Cum sa cureti urmele de lipici. Afla care sunt cele mai bune solutii si ce poti folosi pentru a curata suprafetele precum lemnul, plasticul sau sticla fara a le afecta. Iata ce trebuie sa stii si cum sa actionezi.

Cum sa cureti urmele de lipici de pe diverse suprafete. Cele mai bune solutii – Cuprins:

Cum sa cureti urmele de lipici de pe diverse suprafete

Cum sa cureti urmele de lipici

Daca si tie ti s-a intampla sa versi lipiciul pe o suprafata de lemn, plastic sau sticla, atunci ar fi bine sa stii si cum sa il cureti. Nu de alta, dar odata intarit, lipiciul iti poate da mari batai de cap.

Trebuie sa recunoastem faptul ca folosim lipici destul de des, insa problema apare atunci cand il varsam pe diverse suprafete si nu putem sa curatam acele urme. Iata 3 solutii utile pentru a le curata.

Cea mai la indemana este folosirea spray-ului lubrifiant WD-40, insa pentru suprafetele de sticla sau plastic. Inainte de a il folosi, asigura-te ca spatiul este ventilat, pentru a evita orice fel de problema. Primul pas va fi sa pulverizezi lubrifiant deasupra lipiciului si sa il lasi timp de cateva minute.

Dupa aceea, curata urmele folosind o carpa curata. Daca este nevoie si nu s-a curatat in totalitate, mai pulverizeaza inca o data. La final, va trebui sa cureti suprafata si cu o solutie de curatat geamurile sau un degresant precum Fairy pentru a indeparta urmele de grasime.

Lipici curs

Cum sa cureti urmele de lipici. Pentru suprafetele de lemn sau plastic, iti recomandam sa cureti urmele de lipici folosind un uscator de par. Seteaza-l la temperatura cea mai mica, iar apoi indreapta jetul de aer cald pe suprafata afectata timp de 15 secunde, la o distanta de 5-7 cm. Nu folosi o temperatura mare sau nu il apropia prea tare, pentru ca risti sa deteriorezi suprafetele de lemn sau plastic.

Dupa ce ai incalzit urmele de lipici, foloseste o spatula de bucatarie sau un cutit nu foarte ascutit pentru a indeparta urmele. Daca exista mult lipici, o sa fie nevoie sa repeti pasii. Bineinteles, mai poti folosi si solutii speciale din comert, insa mare atentie pentru ca acestea pot afecta suprafetele de lemn.

Citeste si: Cum sa scoti guma de mestecat de pe haine. Cele mai bune metode

In cazul in care vrei sa cureti urmele de lipici de pe o suprafata de plastic, atunci trebuie sa stii ca unele solutii le pot topi sau rezulta vapori periculosi in urma reactiei. Tocmai de aceea, pentru a curata urmele de lipici de pe suprafetele de plastic iti recomandam otet sau ulei de gatit. Este metoda corecta atunci cand inveti cum sa cureti urmele de lipici.

Primul pas va fi sa saturezi suprafata afectata cu ulei sau otet, iar apoi sa astepti timp de 5-10 minute. Dupa aceea, folosind o spatula de plastic vei putea curata orice urma de lipici. Nu uita sa degresezi suprafata dupa ce ai curatat totul sau sa speli foarte bine.

Share
Published by
Cristian Popescu