Cum sa scoti guma de mestecat de pe haine. Cele mai bune metode
Cum sa scoti guma de mestecat de pe haine. Cele mai bune metode

Cum sa scoti guma de mestecat de pe haine. Cele mai bune metode


Cum sa scoti guma de mestecat de pe haine. Iata ce trebuie sa stii daca si tu ai aceasta problema. Cum sa actionezi si care sunt cele mai bune metode pentru a indeparta guma de pe hainele tale preferate.

Cum sa scoti guma de mestecat de pe haine

Cum sa scoti guma de mestecat de pe haine
Cum sa scoti guma de mestecat de pe haine

Cu toate ca suntem atenti, se intampla sa ne asezam pe un loc unde exista o guma de mestecat lasata de cineva. Fie ca e vorba de transportul in comun sau pur si simplu te-ai asezat la o terasa, aceste lucruri se intampla, asa ca ar fi bine sa stii ce trebuie sa faci in aceasta situatie.

Daca si tu te-ai lovit de aceasta situatie lipicioasa, ar fi bine sa stii ce poti sa faci si cum poti sa indepartezi guma de mestecat de pe haine.

Pune hainele in congelator

Congelator
Congelator

Cea mai simpla metoda de a indeparta guma de mestecat de pe haine este sa le pui in congelator sau in lada frigorifica. Ai citit bine! Daca o sa pui perechea preferata de blugi in congelator, diferenta de temperatura o sa intareasca guma si o sa fie mult mai usor sa o dezlipesti. Metoda functioneaza foarte bine pentru hainele din materiale mai fine.

Daca si tu vrei sa incerci metoda, iti recomandam sa folosesti acele pungi speciale pentru congelator, adica acelea care se inchid. Asigura-te ca nu scoti tot aerul din punga inainte sa pui hainele in congelator, pentru ca guma sa nu se lipeasca de peretii pungii.

Citeste si: Cum sa cureti fierul de calcat de calcar sau urme de arsura

Inchide punga si lasa hainele in congelator timp de cateva ore, pentru a te asigura ca metoda va functiona. Dupa aceea, scoate hainele din congelator si pune-te imediat pe treaba.

Foloseste-te de unghii pentru a indeparta guma si trage incet. Mai poti folosi si un cutit care nu taie foarte bine, pentru a te asigura ca nu o sa deteriorezi materialul din care sunt facute hainele.

Metoda functioneaza rapid, asa ca dupa ce ai scos guma in totalitate, ar fi bine sa pui hainele la masina de spalat. Ca o alternativa, mai poti folosi si cuburile de gheata, daca suprafata afectata de guma de mestecat este de dimensiuni mici.

Cum scoti guma de mestecat de pe haine cu fierul de calcat

Curatare guma de mestecat de pe haine
Curatare guma de mestecat de pe haine

Cu toate ca pare greu de crezut, fierul de calcat te poate ajuta sa scoti guma de mestecat de pe haine. Guma reactioneaza foarte bine la temperaturi joase, dar si la temperaturi inalte. Folosind aceasta metoda, guma devine foarte usor de manevrat, asa ca o sa fie mai simplu sa o scoti.

Pentru a indeparta guma de pe haine folosind aceasta metoda ai nevoie de un carton, pentru ca guma sa se lipeasca de aceasta. Iti recomandam sa folosesti un carton cu o suprafata abraziva, pentru ca guma sa se lipeasca foarte bine.

Pune cartonul pe suprafata afectata de guma, iar apoi foloseste fierul de calcat la o temperatura medie. Caldura degajata de fierul de calcat o sa inmoaie guma de mestecat, iar aceasta o sa se lipeasca de carton.

Repeta metoda pana ce a disparut orice urma, iar apoi iti recomandam sa pui hainele in masina de spalat, pentru a te asigura ca totul s-a curatat perfect.

Scoate guma de mestecat de pe haine cu uscatorul de par

Uscator de par
Uscator de par

O alta metoda eficienta pentru a curata guma de mestecat de pe haine este sa folosesti un uscator de par. Iti recomandam sa faci acest lucru in cazul in care guma de mestecat a stat ceva timp pe hainele tale.

Pentru a utiliza aceasta metoda este nevoie sa folosesti un uscator pe care sa il setezi la o temperatura ridicata si sa incalzesti suprafata afectata. In acelasi timp, va trebui sa iti folosesti unghiile sau lama unui cutit care nu taie foarte bine.

Ca o alternativa, poti folosi un fier de calcat cu abur si sa nu atingi suprafata afectata absolut deloc. Poti incerca ambele metoda, sa vezi care este cea mai buna pentru tine.

Foloseste spirt

Curatare guma de mestecat de pe haine cu spirt
Curatare guma de mestecat de pe haine cu spirt

Si spirtul este eficient atunci cand vrei sa cureti guma de mestecat de pe haine. Acesta va dizolva guma de mestecat si metoda este extrem de eficienta pentru hainele din materiale fine, unde nu poti folosi alte metode.

Metoda este foarte simpla, vei avea nevoie de un burete imbibat in spirt, cu ajutorul caruia va trebui sa freci usor suprafata hainelor afectata de guma de mestecat.

Asteapta cateva minute dupa ce ai imbibat guma de mestecat cu spirt, iar apoi foloseste o lama a unui cutit care nu taie foarte bine, pentru a indeparta orice urma de guma.

La final, va fi nevoie sa bagi hainele la spalat, pentru a indeparta orice urma de guma de mestecat.