Cum sa cureti si sa dezinfectezi un burete de vase, cel mai murdar obiect din bucataria ta
Cum sa cureti si sa dezinfectezi un burete de vase, cel mai murdar obiect din bucataria ta

Cum sa cureti si sa dezinfectezi un burete de vase, cel mai murdar obiect din bucataria ta


Buretele de bucatarie este una dintre cele mai folosite ustensile atunci cand vine vorba sa curatam vasele sau chiuveta ori anumite suprafete din incaperea unde gatim. Totusi, acestia pot acumula o multime de bacterii, iar pentru asta este necesar sa stii cum sa cureti si sa  dezinfectezi un burete de vase. Nu uita ca aceasta metoda trebuie sa fie facuta in fiecare zi sau macar la 3-4 zile.

Cum sa cureti si sa dezinfectezi un burete de vase, cel mai murdar obiect din bucatarie – Cuprins:

Ce bacterii pot retine buretii de vase din bucataria ta

Bureti de vase
Bureti de vase

Conform cercetatorilor, buretii de vase sunt printre cele mai murdare obiecte din casa ta, chiar mai murdare decat scaunul de la WC sau cosul de gunoi, insa nu mai murdare decat scurgerea de la chiuveta. De ce? Ei bine, pentru ca micile gaurele din burete retin murdaria, dar si microorganismele.

Daca este murdar, un burete de vase poate imprastia bacterii peste tot, de la vase, la tacamuri sau la blatul din bucatarie. Pentru ca buretele ramane umed dupa ce speli vasele, bacteriile se vor inmulti la fiecare 20 de minute.

Nu te gandi ca detergentul de vase o sa te ajute la indepartarea bacteriilor, pentru ca nu este adevarat. Detergentul doar indeparteaza grasimea de pe vase, insa nu are nicio putere asupra patogenilor din interiorul buretelui.

Afla si cum sa cureti grasimea din bucatarie cu solutii 100% naturale!

Cum sa cureti si sa dezinfectezi un burete de vase

Bineinteles, exista mai multe metode de a curata si a dezinfecta un burete de case, asa ca le vom explica pe fiecare in parte.

Burete de vase curatat in cuptor cu microunde
Burete de vase curatat in cuptor cu microunde

Prima metoda este sa folosesti cuptorul cu microunde, pentru ca cercetatorii au aflat ca acesta poate omora bacteriile din buretele de vase in proportie de 99.9%.

Imbiba buretele in apa, iar apoi baga-l in cuptorul cu microunde pentru 1 minut, daca este vorba de burete abraziv sau pentru 2 minute atunci cand vorbim de cele fabricate din celuloza. Bineinteles, nu uita nici de curatarea cuptorului cu microunde.

Masina de spalat vase
Masina de spalat vase

Totodata, se poate folosi si masina de spalat vase, pentru ca si in acest caz se elimina bacteriile in proportie de 99.9%. Este cea mai usoara metoda si nimeni nu s-ar fi gandit sa bage si buretele in masina de spalat, atunci cand se curata vase.

Otet
Otet

Otetul omoara bacteriile, stim bine acest lucru. Drept urmare, il putem folosi si pentru a elimina bacteriile din buretele de vase. Pune un burete de vase intr-un bol cu otet si lasa-l sa stea acolo timp de 5 minute. Otetul va elimina bacteriile in proportie de 99.6%.

Trebuie sa intelegi ca buretele ar trebui curatat in fiecare zi, pentru a te asigura ca nu raspandesti bacterii prin toata bucataria, pe tacamuri sau pe blatul din bucatarie.

Totusi, trebuie sa mai stii ca un burete de vase se inlocuieste la fiecare 2 saptamani sau chiar mai repede, atunci cand miroase urat. Nu astepta ca buretele de vase sa se rupa sau pana nu il mai poti folosi, este clar ca trebuia sa il arunci demult!