Cum sa cureti rugina de pe un robinet cromat. Ce trebuie sa faci
Cum sa cureti rugina de pe un robinet cromat. Ce trebuie sa faci

Cum sa cureti rugina de pe un robinet cromat. Ce trebuie sa faci


Cum sa cureti urmele de rugina de pe un robinet cromat si ce trebuie sa faci pentru ca acesta sa arate ca atunci cand era nou. Iata ce trebuie sa stii si cum este indicat sa procedezi atunci cand vrei sa il cureti.

Cum sa cureti rugina de pe un robinet cromat. Ce trebuie sa faci – Cuprins:

Cum sa cureti urmele de rugina de pe un robinet cromat

Cum sa cureti rugina de pe un robinet cromat
Cum sa cureti rugina de pe un robinet cromat

Cu toate ca cromul ar trebui sa protejeze metalul impotriva coroziunii, crapaturile aparute in acest strat protector pot favoriza aparitia ruginii. Tocmai de aceea, ar trebui sa stii cum sa procedezi pentru a curata aceste obiecte cromate.

Din fericire, exista solutii pentru aceste pete de rugina. Daca preferi sa folosesti solutiile naturale, atunci iti recomandam sa folosesti otetul, insa tine minte ca si curatarea va dura mai mult, pentru ca solutia nu este foarte concentrata. Trebuie sa stii cum sa cureti rugina de pe un robinet cromat, insa inarmeaza-te cu rabdare!

Citeste si: Cum sa cureti fierul de calcat de calcar sau urme de arsura

Vei avea nevoie de un recipient cu pulverizator in care sa pui otet, iar apoi sa il lasi sa actioneze timp de 10 minute. Daca nu s-a curatat din prima, repeta procesul pana ce urmele de rugina au disparut.

Dupa ce ai curatat rugina de pe acest robinet cromat, ar fi bine sa acoperi acele mici crapaturi prin care apa isi face de „lucru”. Iti sugeram sa folosesti ceara auto, deoarece va acoperi toate acele crapaturi si vei preveni aparitia ruginii pe viitor.

Folie de aluminiu
Folie de aluminiu

Cum sa cureti rugina de pe un robinet cromat. O alta metoda de a curata urmele de rugina de pe un robinet cromat este sa folosesti folie alimentara de aluminiu. Chiar daca nu iti vine sa crezi, o folie de aluminiu mototolita sub forma unei bile este foarte eficienta.

Metoda este destul de simpla. Trebuie sa inmoi acea bila de aluminiu in apa, iar apoi sa freci robinetul insa mare atentie sa nu pui prea multa presiune pentru ca vei zgaria suprafata.

Daca urmele de rugina nu ies, incearca sa inmoi folia in Coca-Cola. In cazul in care nu stiai, bautura carbogazoasa este foarte eficienta pentru a curata rugina de pe suprafetele cromate.

Dupa ce ai reusit sa cureti totul, foloseste o carpa uscata pentru a si pentru a aplica un polish suprafetei. Vestea buna este ca atunci cand folosesti folia de aluminiu aceasta te va ajuta sa sigilezi si micile crapaturi de pe suprafata robinetului, asa ca nu va mai fi nevoie sa aplici ceara de masina.

WD-40
WD-40

Daca vrei o alta alternativa, atunci poti folosi lubrifiantul WD-40. Probabil ca ai auzit despre acest lubrifiant folosit destul de des la balamalele care scartaie. Ei bine, acesta este eficient si foarte usor de folosit. Tocmai de aceea ar fi bine sa stii cum sa cureti rugina de pe un robinet cromat folosind WD-40.

Trebuie doar sa pulverizezi lubrifiantul pe suprafata afectata de rugina pentru a dizolva rugina, iar apoi sa freci suprafata folosind o periuta de dinti sau lana de otel pentru a nu zgaria suprafata.

Avantajul in folosirea acestui spray este ca lubrifiantul va ajunge si in locurile greu accesibile, iar acel pai te va ajuta enorm atunci cand o sa faci acest lucru. Pretul nu este deloc mare daca vrei sa cumperi un tub de WD-40, asa ca iti sugeram sa il incerci.