Cum sa cureti petele de grasime de pe o suprafata de lemn
Cum sa cureti petele de grasime de pe o suprafata de lemn

Cum sa cureti petele de grasime de pe o suprafata de lemn


Cum sa cureti petele de grasime de pe o suprafata de lemn. Afla cum poti sa le cureti in mod corect, dupa ce ai mancat sau daca ai varsat din greseala ulei ori o mancare grasa. Ce trebuie sa faci pentru ca petele sa fie indepartate in cel mai scurt timp.

Cum sa cureti petele de grasime de pe o suprafata de lemn – Cuprins:

Cum sa cureti petele de grasime de pe lemn, ce trebuie sa faci

Cum sa cureti petele de grasime de pe lemn
Cum sa cureti petele de grasime de pe lemn

Cum sa cureti petele de grasime de pe o suprafata de lemn. Fie ca vorbim despre parchet de lemn, o masa de lemn sau un fund de lemn, aceste pete de grasime ne dau mari batai de cap. Probabil te-ai intrebat de multe ori cum sa le cureti, asa ca astazi am decis sa iti venim in ajutor.

Din fericire, aceste pete pot fi curatate fara prea multe batai de cap si nu vei avea nevoie de produse scumpe pentru a te asigura ca ai indepartat orice urma. Iata ce trebuie sa faci pentru a le curata.

Citeste si: Cum sa cureti petele de apa dura sau calcar de pe geamurile locuintei tale

In cazul in care ai scapat ulei, grasime sau o mancare grasa pe o pe o suprafata de lemn, primul pas este sa tamponezi pata cu un burete, o carpa sau un prosop de hartie. Atunci cand faci acest lucru, asigura-te ca nu apesi prea tare si nu stergi pata, deoarece risti sa o intinzi pe o suprafata mai mare!

Primul pas te va ajuta sa absorbi o mare cantitate de grasime, asa ca munca ta va fi mult mai usoara pe urma. Mai mult, te poate ajuta sa stergi in totalitate suprafata, asta daca actionezi suficient de rapid.

Daca vorbim despre o suprafata mare pe care ai patat-o, ar fi bine sa stii ca nisipul pentru pisici actioneaza extrem de repede si te va ajuta sa minimizezi pagubele. Bineinteles, acest lucru se aplica pentru cei care au un astfel de animal de companie.

Pata pe parchet
Pata pe parchet

Dupa ce ai absorbit marea parte a grasimii, este momentul sa treci la al doilea pas, este important sa stii cum sa cureti petele de grasime de pe o suprafata de lemn. Acum vei folosi otet alb, asa ca va fi nevoie sa faci o solutie din ½ otet si ½ apa calduta. Amesteca bine solutia, iar apoi curata suprafata de lemn folosind un burete sau o carpa.

Ar fi bine sa cureti suprafata folosind miscari circulare si sa nu aplici prea multa presiune. Probabil va fi nevoie sa repeti pasii pana ce pata va disparea, asa ca totul se va rezolva cu rabdare. Nu freca suprafata aplicand multa presiune, deoarece risti sa o strici.

Dupa ce pata a disparut, foloseste un burete curat sau o carpa curata pentru a usca suprafata.

Daca solutia nu a functionat si vorbim despre o pata mult mai serioasa, o sa iti explicam ce trebuie sa faci. Intr-un recipient cu pulverizator pune o lingurita de detergent lichid de vase, iar apoi completeaza cu apa calda.

Amesteca foarte bine pana ce detergentul se dizolva complet, iar apoi pulverizeaza pe suprafata afectata si lasa solutia sa actioneze timp de 5 minute. Dupa aceea, curata suprafata cu un burete sau o carpa, folosind miscari circulare. Nu uita ca nu trebuie sa apesi, trebuie sa stii cum sa cureti petele de grasime de pe o suprafata de lemn in mod corect!

Este posibil sa fie nevoie sa repeti procedura, pana ce pata va disparea complet. De fiecare data, lasa solutia sa actioneze timp de 5 minute. La final, sterge suprafata cu un burete curat, o carpa curata sau un prosop de hartie pentru a grabi uscarea acesteia.