Cum sa scapi de petele de clor de pe haine si ce trebuie sa faci
Cum sa scapi de petele de clor de pe haine si ce trebuie sa faci

Cum sa scapi de petele de clor de pe haine si ce trebuie sa faci


Cum sa scapi de petele de clor de pe haine. Afla cum sa scapi de aceste pete si cum ar trebui sa procedezi in cazul in care ti-ai distrus hainele preferate. Trucuri bine de stiut pentru oricine!

Cum sa scapi de petele de clor de pe haine si ce trebuie sa faci – Cuprins:

Cum sa indepartezi petele de clor de pe haine

Cum sa elimini petele de clor de pe haine
Cum sa elimini petele de clor de pe haine

Cu toate ca nimeni nu si-ar dori asta, petele de clor de pe haine sunt o adevarata problema. Nu de alta, dar va fi destul de dificil sa le indepartezi si sa readuci hainele tale la starea initiala.

In cazul in care nu stiai, clorul poate dizolva pigmentii din haine, asa ca in urma acestuia vor ramane pete de culoare galbena ori portocalie.

O solutie in eliminarea petelor de clor este otetul si alcoolul sanitar! Totusi, secretul este sa aplici imediat solutia dupa ce ai varsat clor. In caz contrar, petele nu vor mai putea fi scoase si tot ce va trebui sa faci pentru a te asigura ca vei mai purta hainele este sa le vopsesti.

Asadar, pentru a indeparta petele de clor, trebuie sa amesteci o cana de otet alb si o cana de alcool sanitar. Amesteca cele doua ingrediente, iar apoi aplica pe pata folosind o bucata de vata. Tot ce trebuie sa faci este sa tamponezi usor suprafata patata, in nici un caz sa nu freci! Apoi, spala haina folosind apa rece si in cazul in care pata nu a disparut complet, repeta operatiunea pana o elimini in totalitate!

Bluza patata
Bluza patata

De asemenea, pentru a indeparta petele de clor poti folosi doar alcool sanitar. Pune un pic pe o bucata de vata si apoi freaca petele de clor. Alcoolul nu va indeparta pata, insa poate intinde culoarea si astfel zonele patate vor fi acoperite.

Dupa ce ai aplicat solutiile, asigura-te ca lasi hainele la uscat in aer liber si la soare, pentru a putea scapa de clorul din acestea. Sub nicio forma nu trebuie sa aplici caldura pe hainele afectate, deoarece petele se pot deteriora.

Citeste si: Cu ce se scot petele de ulei de motor. Cum sa cureti hainele patate

Cum sa scapi de petele de clor de pe haine. Alternativ, se mai poate folosi si tiosulfatul de sodiu, o sare stabila a sodiului. Aceasta se poate aplica pe suprafetele patate de clor, insa tine minte ca hainele trebuie sa fie umezite. Freaca apoi suprafata folosind o carpa alba, iar la final o sa vezi ca tiosulfatul o sa acopere acele pete cu culoarea tesaturii.

Dupa cum am zis in prima parte a articolului, in cazul petelor mai mari hainele pot fi revopsite. Pentru asta poti cumpara o vopsea speciala pentru materialele textile pe care o poti gasi in magazinele destinate pictorilor. Mai poti incerca un marker permanent, insa vopselurile vor fi mult mai eficiente si de durata.