Cum sa alegi un ananas copt si ce culoare trebuie sa aiba
Cum sa alegi un ananas copt si ce culoare trebuie sa aiba

Cum sa alegi un ananas copt si ce culoare trebuie sa aiba


Cum sa alegi un ananas copt. Afla cum poti sa il recunosti mai bine, dar mai ales ce culoare trebuie sa aiba acesta, pentru a te bucura de cel mai bun gust. Iata ce trebuie sa stii atunci cand mergi la cumparaturi!

Cum sa alegi un ananas copt si ce culoare trebuie sa aiba – Cuprins:

Ananas copt. Cum sa il alegi atunci cand il cumperi

Ananas copt
Ananas copt

Trebuie sa recunoastem faptul ca atunci cand vrem cumparam un ananas copt riscam sa avem probleme. Ori acesta este prea verde ori mult prea copt si aproape ca s-a stricat.

Tocmai de aceea, ar trebui sa stii care sunt semnele ce te anunta ca ai in fata ta fructe coapte si de calitate. Ce spun expertii si ce ne sfatuiesc sa facem!

In primul rand, un ananas bine copt va avea o culoare galbena, iar coaja trebuie sa fie neaparat fara pete maronii. Pentru cei ce nu stiu, petele maronii indica faptul ca fructul a inceput sa mucegaiasca, asa ca daca le-ai observat nu trebuie sa il cumperi sub nicio forma!

Petele portocalii indica faptul ca anansul este mult prea copt si va incepe sa se strice. Mare atentie si la acest aspect deoarece fructele tind sa stea prea mult in magazine, iar apoi se strica!

De asemenea, frunzele ananasului trebuie sa aiba o culoare verde inchis. In cazulin care acestea se indeparteza usor, inseamna ca fructul este copt si gata pentru a fi mancat, dar mai ales savurat!

Ananas verde
Ananas verde

Pe langa coaja, mirosul este iarasi foarte important daca vrei un ananas bine copt si plin de savoare. Ananasul trebuie mirosit la baza si daca simti o aroma dulce si fructata, atunci o sa ai parte de cea mai buna alegere.

In cazul in care nu simti nicio aroma inseamna ca fructul este destul de crud, asa ca este indicat sa alegi altul. Nu de alta, dar de multe ori supermarket-urile aduc fructe verzi in ideea ca acestea o sa reziste mai mult pe rafturi.

Citeste si: Cum sa alegi un avocado copt. Ce culoare are si cum arata

Totusi, daca vrei sa cumperi un ananas mai putin copt nu este absolut nicio problema. Insa, trebuie sa stii ca nu trebuie sa il consumi imediat, ci sa il lasi cateva zile la fereastra unde sa aiba parte de lumina soarelui. Mai mult, acesta trebuie sa stea intr-o camera incalzita!

Si inca un secret! Ananasul se va coace cel mai bine daca este tinut cu varful in jos, deoarece zaharurile vor ajunge in partea superioara.

Dupa ce ai cumparat un ananas copt, ar trebui sa stii ca acesta nu se tine in casa mai mult de 2-3 zile, pentru ca in caz contrar se va strica. Chiar daca nu il mananci pe tot, este bine sa il cureti si apoi sa il pui intr-o caserola sau intr-o  farfurie pe care sa o acoperi cu o folie alimentara.