Cum sa ajuti rosiile verzi sa se coaca si cum le pastrezi
Cum sa ajuti rosiile verzi sa se coaca si cum le pastrezi

Cum sa ajuti rosiile verzi sa se coaca si cum le pastrezi


Cum sa ajuti rosiile verzi sa se coaca. Afla ce trebuie sa faci daca exista prea multe rosii verzi in gradina ta si cum poti grabi coacerea acestora, protejand in acelasi timp planta. Nu uita ca aceasta are nevoie de foarte multa energie, asa ca o poti ajuta.

Cum sa ajuti rosiile verzi sa se coaca si cum le pastrezi – Cuprins:

Cum sa ajuti rosiile verzi sa se coaca

Cum sa ajuti rosiile verzi sa se coaca
Cum sa ajuti rosiile verzi sa se coaca

Cum sa ajuti rosiile verzi sa se coaca. Daca temperaturile au scazut si ai impresia ca rosiile din gradina ta nu se vor mai coace sau planta nu mai are puterea necesara pentru a duce procesul la bun sfarsit, nu ar fi rau sa stii cum sa procedezi in acest caz.

Culegerea rosiilor mai verzi o sa ajute planta sa conserve energia, iar asta inseamna ca o sa te bucuri de rosii coapte pana toamna tarziu. Totusi, este bine sa stii si cum sa pastrezi rosiile dupa coacere, pentru a nu se strica.

Sa ajuti rosiile verzi sa se coaca nu este un proces chiar atat de greu si exista cateva metode cu rezultate foarte bune. Cea mai simpla metoda este sa pui rosiile intr-o camera bine ventilata, cu o temperatura constanta.

Bineinteles, va fi nevoie sa verifici rosiile o data pe zi si pe cele moi sau care se strica sa le arunci. Cu cat este mai racoare in camera respectiva, cu atat va dura mai mult procesul de coacere.

De exemplu, rosiile verzi mature se coc in cateva saptamani daca sunt tinute la o temperatura constanta de 18-21 grade Celsius. Daca temperatura este de 13-15 grade Celsius, rosiile se vor coace in aproximativ o luna.

Banane coapte
Banane coapte

O metoda foarte buna de coacere a rosiilor este sa folosesti banane coapte. Nu, nu ai citit gresit! Etilena produsa de bananele coapte va grabi procesul de coacere a rosiilor.

Poti pune 2-3 rosii intr-un borcan impreuna cu o banana coapta, iar apoi sa pui capacul. Pune borcanul intr-o zona calda insa departe de lumina soarelui. Daca este nevoie, poti sa inlocuiesti banana. Acest proces va dura aproximativ o saptamana.

Citeste si: Cum sa schimbi gustul rosiilor din gradina si ce trebuie sa faci

Si o cutie de carton te va ajuta sa grabesti coacerea rosiilor verzi, insa nu uita sa pui un ziar pe fundul cutiei. Desigur, poti adauga si un al doilea strat de rosii, insa fa asta doar daca este necesar sau daca ai o cantitate prea mare de rosii. Este posibil ca acestea sa se si strice.

Mai poti adauga si cateva banane coapte in cutie, iar apoi sa o asezi intr-un loc racoros, departe de lumina soarelui. Rezultatele vor aparea in aproximativ 1-2 saptamani. Incearca si tu daca vrei sa stii cum sa ajuti rosiile verzi sa se coaca.

Dupa ce rosiile s-au copt, ar fi bine sa stii si cum sa le pastrezi. Daca rosiile verzi pot fi pastrate la temperaturi cuprinse intre 13 si 21 de grade Celsius, rosiile coapte trebuie tinute la temperaturi mai scazute. Nu uita ca umiditatea scazuta poate cauza putrezirea tomatelor. Cele mai bune locuri de a pastra rosiile sunt pivnitele sau beciurile racoroase.