Cum sa ajuti bradul sa reziste pe toata durata sarbatorilor
Cum sa ajuti bradul sa reziste pe toata durata sarbatorilor

Cum sa ajuti bradul sa reziste pe toata durata sarbatorilor


Cum sa ajuti bradul sa reziste pe toata durata sarbatorilor. Iata cum sa il alegi si mai ales cum sa il ajuti sa reziste, pentru a te bucura pe toata perioada sarbatorilor de iarna. Ce trebuie sa stii si ce sa iei in considerare!

Cum sa ajuti bradul sa reziste pe toata durata sarbatorilor – Cuprins:

Cum sa ajuti bradul sa reziste pe toata perioada sarbatorilor

Cum sa ajuti bradul sa reziste pe toata perioada sarbatorilor
Cum sa ajuti bradul sa reziste pe toata perioada sarbatorilor

Daca ai gasit bradul perfect pentru Craciun, atunci ar fi bine sa stii cum sa il faci sa reziste pe perioada lunii decembrie. Folosind aceste sfaturi nu va fi foarte greu, insa trebuie sa iei in considerare cateva lucruri.

In primul rand, trebuie sa alegi bradul cu atentie atunci cand il cumperi. Scutura-l un pic si vezi daca din acesta cad ace, adica acele frunzulite aciculare. Daca acesta este proaspat taiat, atunci doar cateva trebuie sa cada, asa ca mare atentie la acest aspect. Asadar, ia in considerare asta daca vrei sa stii cum sa ajuti bradul sa reziste pe toata perioada sarbatorilor.

Atunci cand il scuturi si cad multe ace, inseamna ca bradul este uscat deja si ar trebui sa iti indrepti atentia catre altul, asta daca vrei sa te bucuri de el pe toata perioada lunii decembrie.

Inainte sa instalezi pomul de Craciun este foarte important sa tai o mica bucatica din baza trunchiului, de aproximativ 1-2 cm grosime. Acest lucru este necesar pentru ca bradul sa poata absorbi apa.

Si daca tot am vorbit despre apa, trebuie sa stii ca bradul trebuie pus in apa, asta daca nu vrei sa il impodobesti imediat dupa cumparare. Un brad poate absorbi in primele 24 de ore aproximativ 2-3 litri de apa sau chiar mai multa!

Taierea trunchiului
Taierea trunchiului

Suportul in care pui bradul este iarasi foarte important. Iti recomandam sa gasesti unul in care poti sa pui apa si cu o capacitate de 2-3 litri. Bineinteles, trebuie sa cumperi unul in functie de dimensiunile bradului pe care vrei sa il cumperi.

Pentru a mentine bradul proaspat, cheia este sa ii pui apa proaspata zilnic. Apa il va ajuta sa isi pastreze mirosul, dar in acelasi timp il va ajuta sa mentina acele proaspete si sa intarzie caderea acestora. Mare atentie! Aproximativ 2-3 cm din trunchi trebuie sa fie acoperit tot timpul de apa. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa ajuti bradul sa reziste pe toata durata sarbatorilor.

Citeste si: Diferente intre brad si molid. Cum sa ii deosebesti

Bineinteles, bradul va trebui pus intr-un loc racoros din casa. Tine-l departe de sursele de caldura precum semineele sau caloriferele. Mai mult, bradul trebuie tinut departe si de lumina soarelui sau daca nu poti face asta, asigura-te ca draperiile sunt trase. Cat timp bradul va avea parte de apa in mod constant, ar trebui sa reziste timp de cateva saptamani.

Si instalatia cu care il decorezi este foarte importanta, asa ca iti sugeram sa folosesti becuri LED pentru ca acestea nu genereaza caldura. Mai mult decat atat, acestea sunt si mai ieftine, asa ca mare atentie si la acest aspect!