Ce fructe nu se tin in frigider. Afla cum sa le pastrezi in mod corect si de ce este bine sa depozitezi anumite fructe in frigiderul de acasa. Ce trebuie sa stii si care sunt motivele pentru care este bine sa eviti pastrarea acestora la rece.
Ce fructe nu se tin in frigider. Cum sa le depozitezi si in ce conditii
Ce fructe nu se tin in frigider. Daca inca nu stiai, anumite fructe nu trebuie pastrate in frigider deoarece aroma si gustul se pot altera, dar in acelasi timp si valorile nutritionale pot scadea. Mai mult, vei grabi si stricarea acestora.
Spre exemplu, bananele nu trebuie pastrate in frigider deoarece coaja acestora incepe sa se innegreasca, dar in acelasi timp incepe sa se si usuce. Totodata, daca bananele sunt mai verzi acestea nu se vor mai coace atat de repede daca sunt tinute la rece, asa ca pentru a te bucura de aroma fructelor ar fi bine sa le tii la temperatura camerei.
Evita sa pastrezi la frigider ananasul, deoarece gustul si textura acestuia o sa se deterioreze. Un ananas tinut la frigider o sa inceapa sa se inmoaie, insa daca il tii la temperatura camerei acesta isi va mentine aroma, iar daca este verde va continua sa se coaca.
Acelasi lucru se intampla si daca pui un mango la frigider. Temperaturile scazute o sa incetineasca procesul de coacere, dar o sa afecteze si gustul sau textura fructului. Pe langa asta, fructul poate sa se strice mai repede, fiind afectat de frig, asa ca este posibil sa gasesti pe suprafata acestuia pete de culoare inchisa. Mango se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei!
Daca iti place sa consumi avocado, afla ca acesta nu ar trebui pus in frigider. Temperaturile mai scazute o sa ii afecteze procesul de coacere si se va intari, dar in acelasi timp fructul nu va mai fi atat de bun si textura va incepe sa se schimbe. Cel mai bine este sa tii un avocado la temperatura camerei pana ce se va coace foarte bine.
Evita sa pastrezi portocalele in frigider daca vrei ca aceste fructe sa isi pastreze aroma sau prospetimea. Portocalele ce au fost tinute la rece vor fi mai putin gustoase, asa ca cel mai bine este sa le tii la temperatura camerei.
Nici merele nu se pastreaza la frigider pentru ca nu vor mai fi atat de crocante, textura acestora se va schimba si in acelasi timp gustul nu va mai fi acelasi. Pe langa asta, merele care au fost tinute in frigider vor absorbi si diverse mirosuri de la alte mancaruri sau legume ori fructe.
Daca iti place sa consumi piersici sau nectarine, afla ca aceste fructe se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei unde se vor mentine zemoase si dulci. Daca le tii la frigider, textura incepe sa se schimbe si nu vor mai fi la fel de crocante.
Citeste si: De ce nu mai raceste frigiderul. Cum sa rezolvi aceasta problema si care sunt cauzele
Tine minte sa nu tii la frigider nici fructele de padure, pentru ca acestea trebuie sa fie consumate proaspete si la temperatura camerei. Daca o sa le tii la rece, umiditatea ridicata o sa le strice, iar gustul fructelor nu o sa mai fie acelasi.
La fel trebuie sa procedezi si cu prunele, pentru ca daca vei pune unele verzi la frigider acestea nu o sa se mai coaca deloc. Mai mult decat atat, o sa existe si o diminuare a gustului, dar si textura o sa fie afectata.
Chiar daca este mai bun rece, pepenele nu ar trebui tinut in frigider. Expertii spun ca vei reduce numarul antioxidantilor, iar daca il tai pepenele se va strica mult mai repede. Ideal este sa tii pepenele intr-un loc racoros pana ce o sa il tai, iar apoi sa il consumi cat mai repede.
La final, iti mai spunem si ca rosiile nu trebuie tinute la rece in frigider. Daca nu ai observat pana acum, chiar si in supermarket-uri aceste fructe nu sunt tinute la frigider deoarece gustul se va modifica, la fel ca si culoarea. Pe langa asta, rosiile vor incepe sa se stafideasca. Cel mai bine se pastreaza intr-un loc racoros.