Carne tocata stricata. Cum sa iti dai seama daca nu mai e buna de mancat
Carne tocata stricata. Cum sa iti dai seama daca nu mai e buna de mancat

Carne tocata stricata. Cum sa iti dai seama daca nu mai e buna de mancat


Carne tocata stricata. Cum sa iti dai seama cand aceasta nu mai este buna pentru consum si care sunt primele care te anunta acest lucru. Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa o verifici.

Carne tocata stricata. Cum sa iti dai seama daca nu mai e buna de consum – Cuprins:

Carne tocata stricata. Cum sa o verifici daca mai este buna sau nu

Carne tocata stricata
Carne tocata stricata

Se intampla de multe ori sa cumparam carne tocata si sa nu fim atenti la data la care aceasta expira. Ei bine, trebuie sa stii ca aceasta mai poate fi buna pentru consum daca au trecut maximum 3 zile peste termenul de expirare.

Daca totusi au trecut mai mult de 3 zile, ar fi bine sa nu mai consumi acea carne tocata pentru ca este posibil sa fie stricata si te poti alege cu o toxinfectie alimentara de toata frumusetea.

Ei bine, acum sa vorbim un pic despre ce trebuie sa verifici la o carne tocata pentru a iti da seama daca mai este buna sau nu pentru consum.

In primul rand, e vorba de culoarea pe care o are carnea. Daca aceasta este rosiatica, o poti consuma fara probleme, insa daca are o culoare maro sau chiar gri, aceasta trebuie aruncata imediat!

Bineinteles, carnea stricata are si un miros aparte. Asadar, dupa ce ai deschis pachetul de carne tocata ar fi bine sa o mirosi si daca simti ca are un miros urat, atunci nu mai este buna de consum.

Caserole cu carne
Caserole cu carne

Totodata, trebuie sa verifici si textura carnii, sa vezi daca ai in fata o carne tocata stricata. Daca o sa strangi carnea proaspata intre degete, o sa vezi ca aceasta se separa imediat in bucati mai mici. In cazul in care carnea are o consistenta lipicioasa inseamna ca nu o mai poti manca.

Daca ai scos carnea recent de la congelator, afla ca aceasta poate sta in frigider pentru maximum 2 zile. In cazul in care te decizi ca nu o mai folosesti, o poti baga la congelator din nou, insa doar daca nu au trecut 2 zile de cand ai scos-o. In caz contrar, este indicat sa o arunci.

Citeste si: Cum sa alegi carne de pui de cea mai buna calitate. Testul degetului

Carnea tocata trebuie tinuta in frigider la o temperatura sub valoarea de 4 grade Celsius. In cazul in care ai scos-o din frigider, afla ca aceasta nu poate sa stea mai mult de 2 ore la temperatura camerei deoarece o sa dezvolte bacterii periculoase care pot duce la toxinfectii alimentare. Asadar, evita sa ai o carne tocata stricata!

Legat de carnea tocata congelata, afla ca aceasta poate fi pastrata in congelator timp de 4 luni. Practic, carnea nu se va strica daca o vei tine mai mult de 4 luni in congelator, insa isi va schimba un pic gustul.

Atunci cand vrei sa dezgheti carnea tocata, aceasta trebuie scoasa cu 1-2 zile inainte sa o gatesti. Dupa cum spuneam, aceasta nu trebuie tinuta mai mult de 2 ore la temperatura camerei, insa pe timp de vara atunci cand sunt temperaturi ridicate carnea nu trebuie tinuta mai mult de o ora!