Cum sa alegi carne de pui de cea mai buna calitate. Testul degetului
Cum sa alegi carne de pui de cea mai buna calitate. Testul degetului

Cum sa alegi carne de pui de cea mai buna calitate. Testul degetului


Cum sa alegi carne de pui de cea mai buna calitate. Te vom invata care sunt indiciile care vorbesc de la sine daca produsul ales de pe raftul magazinului este de calitate superioara sau este vorba despre o carne injectata cu antibiotic. Vezi care sunt principalele indicii, dar si cum se transeaza corect un pui.

Cum sa alegi carne de pui de cea mai buna calitate. Testul degetului – Cuprins:

Cum sa alegi o carne de pui de calitate superioara

Cum sa alegi o carne de pui de calitate superioara
Cum sa alegi o carne de pui de calitate superioara

Carnea de pui ocupa un loc fruntas in preferintele romanilor in ceea ce priveste tipurile de carne consumate cel mai des. 7 din 10 romani pregatesc de cateva ori pe saptamana o astfel de carne pentru mesele principale.

Este evident ca un consum mare vine la pachet si cu dorinta de a manca o carne de calitate superioara. Daca nu stii care sunt indiciile care iti demonstreaza ca vei cumpara o carne de pui neinjectat, te vom invata noi!

Cei care cred ca „vesnicia s-a nascut la sat” si care se aprovizioneaza cu produse de la tarani sunt cei mai castigati! Aceste cuvinte sunt la fel de reale si cand vine vorba de cumpararea unui pui de calitate superioara. Cele din ograda bunicilor au cele mai bune conditii pentru a se dezvolta, sunt hranite cu mancare naturala si cresc fara antibiotice sau alte produse care sa le grabeasca dezvoltarea. Carnea lor este de cea mai buna dintre toate.

Daca nu ai la indemana o astfel de varianta, atunci va trebui sa cauti la supermarketuri.

Va trebui sa citeste cu atentie eticheta produsului si sa vezi data cand expira. De asemenea, vezi si daca este notat faptul ca a fost hranit cu cereale sau macar cu porumb. O carne de calitate va avea culoarea alb-galbui.

Este bine sa faci si testul degetului. Asta inseamna ca trebuie sa apesi usor cu degetul pe carnea din ambalaj, iar daca revine imediat la forma initiala, atunci este proaspata.

Un alt indiciu important care iti dezvaluie daca puiul este proaspat sau nu, este testul pielii. Studiaza pielea puiului! Daca observi ca este opaca si fara pete, atunci carnea este proaspata.

Sa ai grija si la miros. Un pui proaspat nu trebuie sa aiba mirosuri grele, ciudate. Daca miroase urat, este clar ca este un produs stricat si nu poate fi consumat,

Nu il cumpara nici daca ambalajul este rupt pentru ca proprietatile specifice carnii de pui nu mai sunt sigure

Cum sa transezi un pui

Cum sa transezi un pui
Cum sa transezi un pui

Transarea puiului poate ridica probleme unei persoane fara experienta in bucatarie. Problema ta este pe cale sa ia sfarsit pentru ca te vom invata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a transa corect pasarea.

Inainte de a te apuca de treaba, asigura-te ca folosesti un cutit bine ascutit si ca pe masa de lucru ai toate lucrurile necesare, adica un tocator destul de mare, un castron suficient de spatios in care sa pui bucatile transate si prosoape de hartie, in cazul in care ai nevoie sa te stergi pe maini si nu vrei sa te duci pana la chiuveta.

Primele bucati pe care le vei taia sunt pulpele. Pentru a executa aceasta manevra, trebuie sa pui puiul pe spate si sa tai pielea dintre pulpe si piept, dupa care inaintezi adanc cu cutitul pana pulpa este aproape despatita de restul pasarii. Preseaza cu mana portiunea respectiva de jos in sus (fix la incheietura), astfel incat sa se rupa si sa se vada osul care aproape ca sta sa se desprinda. In acel loc va trebui sa tai cu cutitul si astfel vei indeparta pulpa. Executa manevra si in partea opusa, adica la celalalt copan.

Bucatile de carne trebuie transferate intr-un castron si se continua transarea.

In functie de ce vei gati, poti pastra pulpele intregi sau pot fi taiate si ele de la jumatate (la incheietura), asta in cazul in care vrem sa avem ciocanele si pulpe superioare.

Transarea puiului continua cu taierea aripioarelor. Se vor taia pe rand. Manevra este simpla. Aripioara se intinde si se cauta incheietura si se taie usor cu cutitul, cat sa fie separata de restul pasarii. Repeta manevra si la cealalta aripioara, avand grija sa intorci puiul pentru ca operatiunea sa fie executata usor. Varful aripioarelor, in cazul in care au asa ceva, trebuie indepartat si aruncat pentru ca nu se foloseste la gatit.

Urmeaza apoi pieptul. Pentru el exista doua variante. Fie este dezosat, fie este taiat cu tot cu os. Pentru cea de-a doua varianta va trebui taiat astfel incat sa ramana doar spatele puiului.

Citeste si: Transarea porcului. Cum sa o faci si cum portionezi carnea

Pentru a taia pieptul, ai nevoie de o foarfeca speciala de bucatarie. Vei taia cu foarfeca de jur imprejurul pieptului. O sa simti ca oasele sunt foarte moi si nu va fi greu sa faci asta. Manevra se va face, cum deja am mentionat, de jur imprejur, fix pe unde au fost taiate, cu putin timp inainte, aripioarele si pulpele. In cazul in care nu ai o foarfeca de acest gen, poti folosi si un cutit cu care vei proceda la fel.

Carcasa se pune pe o farfurie si ne ocupam de pieptul de pui.

Pentru acesta exista doua optiuni. Fie il dezosam, fie il portionam si pe el in doua. Daca alegem ultima varianta, va trebuie sa-l intoarcem cu pielea in jos si cu cutitul cautam mijlocul. Punem cutitul pe lung si cu podul palmei presam pana se aude cum trosneste osul. Apoi folosim cutitul sa taiem bucatile in doua.

Dupa transare, vom obtine practic opt bucati de pui pe care le putem folosi pentru orice mancare ne place. Unii le impart pentru a face doua feluri de mancare: ciorba si felul doi.

Aveti grija ca dupa transare, partile obtinute sa fie spalate bine sub jet de apa rece, dupa care sa fie inlaturat excesul de apa de pe ele cu ajutorul  prosoapelor de hartie.