Cand se pune bicarbonat la fasole. Cum sa il folosesti si de ce este util
Cand se pune bicarbonat la fasole. Cum sa il folosesti si de ce este util

Cand se pune bicarbonat la fasole. Cum sa il folosesti si de ce este util


Cand se pune bicarbonat la fasole. Afla de ce este util bicarbonatul de sodiu atunci cand vrei sa pregatesti o mancare cu fasole, dar si cum sa il folosesti in mod corect. Cand este necesar, ce trebuie sa stii!

Cand se pune bicarbonat la fasole. Cum sa il folosesti si de ce este necesar – Cuprins:

Cand se pune bicarbonat la fasole. Cum sa fierbi fasolea mai repede

Cand se pune bicarbonat la fasole
Cand se pune bicarbonat la fasole

Cand se pune bicarbonat la fasole. Daca si tu ai auzit de acest secret al gospodinelor insa nu l-ai folosind niciodata, o sa iti explicam de ce este util bicarbonatul de sodiu atunci cand vrei sa fierbi fasolea si cum sa il folosesti in mod corect.

In primul rand, bicarbonatul de sodiu este folositor daca fasolea iti provoaca gaze. In acest caz, este recomandat sa presari putin bicarbonat de sodiu peste boabele de fasole pe care le lasi la inmuiat.

Ideal este sa lasi fasolea la inmuiat timp de cateva ore, iar in acest fel boabele se vor rehidrata si se vor inmuia mai repede. De asemenea, mai poti adauga si putina sare.

Dupa ce ai inmuiat fasolea, aceasta va trebui clatita foarte bine inainte de a o pune la fiert. Asadar, pune boabele de fasole sub un jet de apa rece pentru a le clati cum trebuie.

Fasolea nu se va pierde niciodata in apa pe care ai folosit-o pentru inmuiat, asa ca mare atentie la acest aspect. Pe langa asta, trebuie sa mai stii ca sarea se va adauga doar la final.

Boabe de fasole lasate la inmuiat
Boabe de fasole lasate la inmuiat

Urmatorul pas va fi sa adaugi fasolea intr-o oala, dupa care sa pui apa proaspata. Apoi, pune si o lingurita cu bicarbonat de sodiu. In acest mod, vei grabi fierberea boabelor de fasole, asa ca iti vei scurta timpul pe care il petreci in bucatarie.

Foarte important! Nu este indicat sa folosesti mai mult de o lingurita cu bicarbonat de sodiu pentru ca intr-un final gustul mancarii se va schimba.

Citeste si: Cum sa scapi de gargarita boabelor de fasole. Metode de combatere

Pe langa adaugarea bicarbonatului mai poti grabi fierberea boabelor de fasole folosind o oala sub presiune. Practic, vei ridica punctul de fierbere prin cresterea presiunii si fasolea se va gati mult mai repede.

Daca nu ai o oala sub presiune, atunci iti recomandam sa urmezi acesti pasi. Dupa ce ai lasat fasolea la inmuiat si ai clatit boabele foarte bine, acestea se vor pune la fiert si se lasa sa dea in clocot de cateva ori.

Urmatorul pas va fi sa schimbi apa, iar apoi sa adaugi apa proaspata si o lingurita cu bicarbonat de sodiu. Lasa boabele de fasole sa dea apoi in clocot. Optional, poti clati inca o data fasolea cu apa proaspata.