Cate boabe de fasole se pun in cuib. Cum sa le plantezi si in ce perioada
Cate boabe de fasole se pun in cuib. Cum sa le plantezi si in ce perioada

Cate boabe de fasole se pun in cuib. Cum sa le plantezi si in ce perioada


Cate boabe de fasole se pun in cuib. Afla cum sa plantezi fasolea pitica sau cea urcatoare in mod corect, ce distante de plantare trebuie sa respecti si in ce perioada se pun semintele in pamant. Ce trebuie sa stii!

Cate boabe de fasole se pun in cuib. Cum sa le plantezi si in ce perioada – Cuprins:

Cum sa pregatesti terenul pentru o cultura de fasole

Rasaduri de fasole
Rasaduri de fasole

Inainte de a stii cate boabe de fasole se pun in cuib, ar fi bine sa stii cate ceva si despre pregatirea terenului pentru o cultura de fasole. Nu de alta, dar acesta trebuie fertilizat pentru ca plantele sa aiba destui nutrienti.

Cei ce vor sa cultive fasole in gradina trebuie sa stie ca fertilizarea terenului se face din toamna, iar ingrasamintele trebuie sa contina fosfat si potasiu.

Primavara, pamantul se marunteste si se dezinfecteaza, iar apoi se va adauga un ingrasamant ce contine azot. Acesta este esential pentru dezvoltarea plantelor. Totodata, ar fi indicat sa aplici un erbicid cu 10 zile inainte de a incepe semanarea.

Nu uita nici de rotatia culturilor de legume. Fasolea se poate cultiva cu succes dupa ce pe acea suprafata de teren ai cultivat cu un an in urma tomate, vinete, ardei, telina, spanac, salata, ceapa, varza sau cartofi.

Nu trebuie sa cultivi fasole daca pe suprafata respectiva de teren ai cultivat rapita, trifoi, lucerna sau floare soarelui. Asadar, mare atentie la acest aspect!

Cate boabe de fasole se pun in cuib si cum sa le plantezi

Cate boabe de fasole se pun in cuib
Cate boabe de fasole se pun in cuib

Cate boabe de fasole se pun in cuib. Ei bine, daca vrei sa cultivi fasole pitica atunci in fiecare cuib se vor pune 1-3 boabe, la o adancime de 4 cm. Distanta dintre cuiburile de fasole trebuie sa fie de 45 de cm pe acelasi rand, iar distanta dintre randuri de 40 cm.

Daca vrei sa cultivi fasole urcatoare va trebuie sa pui 4-5 boabe in fiecare cuib, iar distanta dintre cuiburi trebuie sa fie de 40 cm. Totodata, distanta dintre randuri trebuie sa fie de 90 cm. Nu uita sa folosesti si araci cu o inaltime de 2 metri.

Semanatul boabelor de fasole (Phaseolus vulgaris) se poate face atunci cand temperatura din sol este cuprinsa intre 14 si 16 grade Celsius. De regula, perioada 15 aprilie -20 mai este cea mai buna.

Cultura de fasole are nevoie si de ingrasaminte, iar cele mai indicate sunt cele de tip NPK solubile in apa. De asemenea, poti folosi si ingrasamintele foliare.

Citeste si: Cum sa cultivi fasole chinezeasca lunga. Beneficii, ingrijire, boli si daunatori

In perioada in care fasolea infloreste si cresc pastaile, cultura are nevoie de ingrasaminte bogate in bor si calciu pentru ca legarea fructelor sa se faca in mod corect.

Totodata, ia in considerare si mulcirea solului. In acest fel, te asiguri ca mentii umiditatea in sol, dar in acelasi timp combati si buruienile. Pentru asta, poti folosi paie sau alte materiale organice ori foliile speciale.

Irigarea culturii de fasole se face dimineata, intre orele 6 si 8 sau seara, intre orele 18 si 19. In acest mod te asiguri ca nu vei provoca arsuri plantelor, din cauza temperaturilor ridicate.

Pe masura ce pastaile de fasole se formeaza se poate face si recoltarea. Este recomandat sa recoltezi fasolea dimineata devreme sau seara, deoarece pastaile se pot deshidrata destul de usor. Acestea trebuie pastrate intr-un loc cu umiditate de 85-90% si o temperatura de pana la 10 grade Celsius.