Sufleu de conopida. Cum sa pregatesti aceasta reteta acasa
Sufleu de conopida. Cum sa pregatesti aceasta reteta acasa

Sufleu de conopida. Cum sa pregatesti aceasta reteta acasa


Sufleu de conopida. Afla cum sa prepari aceasta reteta acasa la tine si de ce nu este atat de greu precum suna. Stim ca atunci cand ne gandim la sufleu, il asociem cu un preparat greu de facut. Totusi, nu este chiar asa!

Sufleu de conopida. Cum sa pregatesti aceasta reteta acasa – Cuprins:
Sufleu de conopida. Cum sa pregatesti aceasta reteta acasa
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente sufleu de conopida
  • 1 conopida
  • 50 g unt (80% grasime)
  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 50 grame cascaval sau parmezan ras
  • pesmet
  • sare
  • piper alb macinat

Reteta sufleu de conopida. Cum sa o prepari si ce ingrediente sa folosesti

Reteta sufleu de conopida
Reteta sufleu de conopida

Sa prepari un sufleu de conopida nu este o reteta doar pentru cei mai experimentati bucatari, asa ca o poti incerca si tu acasa, asa ca o sa iti explicam pas cu pas ce trebuie sa faci pentru a iti iesi ca la carte.

Primul lucru pe care va trebui sa il faci este sa cureti conopida foarte bine, iar apoi sa o rupi in bucatele mai mici pe care sa le speli foarte bine sa nu aiba urme de pamant.

Dupa aceea, conopida se va pune la fiert in apa cu putina sare. Intre timp, iti mai spunem ca o sa ai nevoie de un vas termorezistent in care o sa pregatesti sufleul.

Atunci cand a fiert, conopida se scoate din apa si se pune la scurs. Trebuie sa fie foarte bine scursa cand o vei pune in vasul termorezistent. Conopida trebuie fiarta “al dente”, adica nu de tot pentru ca oricum o sa o gatesti si la cuptor.

Desigur, preparatul se va pregati la cuptor, asa ca o sa fie nevoie sa il preincalzesti la temperatura de 190 grade Celsius. Pana atunci, mai ai cativa pasi de urmat.

Urmatoul pas va fi sa pregatesti vasul termorezistent, asa ca primul lucru va fi sa ungi baza si peretii cu putin unt, iar apoi sa o tapetezi cu pesmet. In acest fel, te asiguri ca preparatul nu se va lipi.

Sufleu la cuptor
Sufleu la cuptor

Laptele se pune la fiert, pentru ca vom avea nevoie sa fie fierbinte atunci cand il punem peste untul topit si restul de ingrediente necesare pentru reteta de sufleu de conopida.

Cele 50 de grame de unt se vor topi intr-o cratita, iar apoi vei adauga faina, sare si piper alb macinat. Amesteca totul foarte bine pana ce compozitia se omogenizeaza, iar apoi pune laptele fierbinte peste aceasta.

Amesteca totul foarte bine si lasa la fiert pana ce obtii un sos sos mai gros. Ai grija sa il gusti, pentru a vedea daca ii mai trebuie sare.

Citeste si: Cum sa faci supa crema de conopida. Reteta simpla si delicioasa

Cand sosul s-a racit un pic, este momentul sa adaugi galbenusurile de la ou, amestecand foarte bine pana la omogenizare. Albusurile se bat separat folosind si putina sare, pana ce obtii o spuma. Dupa aceea, amesteca albusurile cu sosul in care ai incorporat galbenusurile,.

Aproape ca am ajuns la finalul acestei retete, asa ca acum va trebui sa asamblezi sufleul de conopida. Prima data pune un strat din acel sos pe care l-ai preparat mai devreme in vasul termorezistent, iar apoi aseaza conopida.

Peste conopida toarna restul de sos, iar pe desupra poti sa mai prepari putin pesmet si cele 50 grame de cascaval ori parmezan ras. Sufleul se va gati la cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius timp de 30 de minute. Un mic secret al marilor bucatari este sa nu deschizi deloc cuptorul pana nu va trece jumatatea de ora necesara gatirii.