Snitel cu fulgi de porumb. Cum sa il prepari si care este reteta
Snitel cu fulgi de porumb. Cum sa il prepari si care este reteta

Snitel cu fulgi de porumb. Cum sa il prepari si care este reteta


Snitel cu fulgi de porumb. Afla cum sa il prepari la tine acasa, care este reteta si ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca acesta sa iasa crocant. Ce trebuie sa stii cand il pregatesti!

Snitel cu fulgi de porumb. Cum sa il prepari si care este reteta – Cuprins:
Snitel cu fulgi de porumb. Cum sa il prepari si care este reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente snitele cu fulgi de porumb
  • 500 g piept de pui
  • 200 g fulgi de porumb
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • oregano
  • pudra de usturoi (optional)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei pentru prajit

Reteta snitel cu fulgi de porumb. Cum sa il prepari

Snitel cu fulgi de porumb
Snitel cu fulgi de porumb

Probabil toata lumea stie sa prepare snitele cu ou, insa ce ai spune daca ai incerca o reteta de snitel cu fulgi de porumb. Acest fel de mancare este foarte crocant datorita fulgilor de porumb si cu siguranta foarte indragit mai ales de copii.

Cu toate ca si snitelele cu pesmet ies crocante, o sa vezi ce diferenta este dupa ce le vei prepara pe cele cu fulgi de porumb. Avantajul este ca acestea nu se vor inmuia dupa ce se racesc. Totodata, te sfatuim sa alegi doar fulgii de porumb fara zahar, pentru ca doar acestia sunt potriviti pentru a fi gatiti.

Primul pas pe care va trebui sa il faci este sa maruntesti fulgii de porumb folosind un robot de bucatarie. In cazul in care nu ai la indemana asa ceva, poti folosi un sucitor de lemn. Nu trebuie sa maruntesti fulgii de porumb foarte fin, pentru ca vrei sa obtii o textura crocanta pentru snitele.

Pune fulgii de porumb maruntiti intr-un castron, peste care adaugi oregano, sare, piper negru proaspat macinat si pudra de usturoi (optional). Dupa aceea, amesteca foarte bine pana ce compozitia se omogenizeaza.

Fulgi de porumb si ou
Fulgi de porumb si ou

Mai departe, ouale se sparg si se pun intr-un castron, dupa care adaugi putina sare si piper. Iar apoi se bat foarte bine pentru ca le vei utiliza in reteta de snitel cu fulgi de porumb.

Pieptul de pui se taie la dimensiunile la care vrei sa iasa snitelele. Eventual, le poti bate folosind un ciocan pentru snitel. Pune si faina intr-un castron separat, pentru a incepe sa asamblezi snitelele. Peste bucatile de carne poti pune un pic de sare si piper.

Citeste si: Cum sa faci snitele vegetale din soia. Reteta perfecta pentru zilele de post

Carnea se va da prin faina, apoi prin ouale batute, iar la final prin fulgii de porumb. Asigura-te ca le acoperi foarte bine cu fulgi pentru a obtine o textura crocanta la final.

Snitelele se pot praji in ulei incins sau se pot gati la cuptor. Daca alegi a doua varianta, trebuie sa stii ca ai nevoie de o tava si hartie de copt, iar cuptorul se va preincalzi la temperatura de 200 grade Celsius. In aproximativ 20 de minute sau atunci cand incep sa devina aurii, acestea sunt gata de servit.