Cum sa faci snitele vegetale din soia. Reteta perfecta pentru zilele de post
Cum sa faci snitele vegetale din soia. Reteta perfecta pentru zilele de post

Cum sa faci snitele vegetale din soia. Reteta perfecta pentru zilele de post


Te-ai hotarat sa devii vegan? Ei bine, avem o reteta delicioasa de snitele vegetale din soia. Daca planuiesti sa tii post, poti incerca acest preparat pentru zilele in care ai hotarat sa te abtii de la carne sau alte produse de origine animala.

Cine a spus ca soia nu este buna sau ca trebuie sa mancam carne tot timpul? Din cand in cand este binevenita o pauza de la carne, asa ca reteta pe care o vei incerca va fi solutia ideala cei ce planuiesc sa faca o schimbare in dieta lor.

Nu uitati ca soia nu contine deloc colesterol, iar grasimile vegetale prezente in compozitia acesteia sunt de tip nesaturat, adica grasimi bune. Mai mult, soia ajuta si la scaderea colesterolului.

Cum sa faci snitele vegetale din soia. Reteta perfecta pentru zilele de post – Cuprins:
Cum sa faci snitele vegetale din soia. Reteta perfecta pentru zilele de post
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1
Ingrediente
Ingrediente snitele vegetale de soia prajite
  • 6 buc. soia vegetala
  • 150 ml lapte de soia
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura mustar
  • 200 gr pesmet
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • pudra usturoi
  • oregano
  • ulei pentru prajit
Ingrediente pentru snitele de soia la cuptor
  • 6 buc. soia vegetala
  • 6 linguri ulei de masline
  • 200 gr sos de rosii
  • 6 buc. catei de usturoi (dupa gust)
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura amestec de legume sau Delikat
  • 1 praf sare

Cum sa prepari snitele vegetale din soia prajite

Snitele vegetale din soia
Snitele vegetale din soia

Primul pas in a face snitele vegetale este sa fierbem bucatile de soia pana cand acestea se inmoaie complet, timp de cateva minute.

Dupa ce scoti bucatile de soia din apa, preseaza-le folosind doua tocatoare, este necesar sa scoti toata apa din ele. Amesteca faina, laptele, mustarul, sarea, piperul, boia si pudra de usturoi. Pesmetul se amesteca impreuna cu oregano, intr-un vas separat.

Inmoaie cate o bucata de soia in aceasta compozitie. Pe urma, tavaleste-o in amestecul de pesmet si oregano. Prajeste bucatile de soia pe ambele minute, timp de 1-2 minute pana devin rumene si aurii, exact ca niste snitele obisnuite din carne.

Citeste si: Branza de post. Cum sa inlocuiesti branzeturile cu produse vegetale

Cum sa prepari snitele de soia la cuptor. Daca vrei sa eviti prajeala, poti prepara snitele de soia si la cuptor. Va trebui sa inmoi in apa rece bucatile de soia pentru cateva ore, iar dupa ce le scoti sa le storci de apa.

Dupa ce s-au inmuiat, bucatile de soia se pun la fiert, iar in apa adaugati cimbru, amestec de legume si sare. Scurgeti bucatile de soia de apa, insa nu le mai stoarceti pentru ca le vom baga la cuptor si riscati sa iasa mult prea uscate.

Intr-o tava, puneti sosul de rosii, uleiul de masline, usturoiul pe care l-ati taiat marunt si amestecul de legume sau orice alte condimente care sunt pe placul dumneavoastra.

Coaceti snitelele pana prind o culoare aurie si se rumenesc. Langa snitele puteti sa asezati si niste legume, iar rezultatul final sa il serviti cu o salata de vara. Totul depinde de gust si de cum va place sa mancati!