Reteta sos olandez. Cum sa il faci si cu ce preparate il asociezi
Reteta sos olandez. Cum sa il faci si cu ce preparate il asociezi

Reteta sos olandez. Cum sa il faci si cu ce preparate il asociezi


Reteta sos olandez. Afla cum sa prepari reteta clasica de sos hollandaise, dar mai ales cu ce preparate ar trebui sa il asociezi. Ce trebuie sa stii si care este lista cu ingrediente.

Reteta sos olandez. Cum sa il faci si cu ce preparate il asociezi – Cuprins:
Reteta sos olandez. Cum sa il faci si cu ce preparate il asociezi
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente sos olandez (hollandaise)
  • 4 galbenusuri de ou
  • 4 lingurite zeama de lamaie
  • 100 g unt
  • sare
  • piper alb proaspat macinat

Reteta sos olandez. Cum sa il prepari si cu ce mancaruri il asociezi

Reteta sos olandez
Reteta sos olandez

Daca si tu vrei sa prepari la tine acasa reteta de sos olandez (hollandaise), ar fi bine inainte sa stii si cu ce mancaruri ar trebui sa il asociezi pentru a obtine cel mai bun gust.

Afla ca sosul olandez merge foarte bine cu sparanghel, broccoli, somon posat, oua Benedict, conopida, fasole verde, oua posate, dar si cu rasol de peste sau pui. 

Cu toate ca numele suna pompos, aceasta reteta de sos olandez se prepara destul de usor, asa ca nu trebuie sa ai studii in ale bucatariei ci doar sa respecti pasii pe care ti-i vom spune.

Pentru preparare o sa ai nevoie de o cratita, pe care o pui pe foc si in care vei topi untul. Dupa ce untul s-a topit, oala se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp, separa galbenusurile de ou si pune-le intr-un castron metalic. O sa folosim metoda bain marie, asa ca pune la fiert o oala cu apa, pentru ca o sa ai nevoie de aceasta mai tarziu.

Sparanghel gatit la abur
Sparanghel gatit la abur

Urmatorul pas va fi sa adaugi un praf de sare si zeama de lamaie peste galbenusurile de ou si sa le bati cu telul pana ce vei obtine o spuma.

Dupa aceea, castronul se pune deasupra oalei in care fierbe apa. Mare atentie, cand folosesti metoda bain marie, apa fierbinte nu trebuie sa atinga fundul castronului metalic pe care il folosesti!

Citeste si: Cum sa prepari acasa sosul samurai

Continua sa amesteci compozitia pana ce se incalzeste, iar apoi toana untul topit si amesteca in continuare. Pune si putin piper alb macinat, dupa gust. Atunci cand untul s-a incorporat in compozitie, reteta de sos olandez este gata.

Acum stinge focul si lasa catronul metalic pe baia de abur pentru inca 10 minute. Pune si un capac timp de 10 minute, iar apoi il poti servi la unul din preparatele pe care le-am mentionat mai sus.

In cazul in care ti se pare gretos, mai poti adauga un pic de suc de lamaie. Totodata, mai poti adauga in sos un pic de patrunjel verde tocat sau chives tocat, dupa preferinte.