Cum sa prepari acasa sosul samurai
Cum sa prepari acasa sosul samurai

Cum sa prepari acasa sosul samurai


Cartofii prajiti se afla mereu pe masa atunci cand mananci? Ei bine, atunci sosul samurai este ceea ce iti trebuie si dupa ce o sa mananci cu cartofi prajiti, nu o sa te mai poti intoarce la clasicul mujdei de ursturoi. Iata cum sa faci acasa sosul samurai si ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari acasa sosul samurai – Cuprins:
Cum sa prepari acasa sosul samurai
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1
Ingrediente
Ingrediente sos samurai
  • 2 buc. catei usturoi taiati foarte fin
  • 1 lingura ulei de masline
  • ¼ lingura macis macinat (coaja de nucsoara)
  • ¼ lingura chimen
  • ¼ lingura chimion
  • 2 linguri pudra de rosii
  • ½ cana maioneza preparata in casa
  • 1 lingura smantana
  • 1 buc. ardei rosu fara seminte
  • ⅛ lingura sofran
  • ¼ lingura zahar brun
  • ¼ lingura sare rosie de Himalaya sau sare normala
  • 1 lingura suc de lamaie

Unde a aparut prima data acest sos

Sosul Samurai
Sosul Samurai

Sosul samurai este un sos belgian, care se mananca de obicei cu cartofi prajiti dar si cu friptura. Dupa cum bine stiti, mancarea belgiana se serveste in cantitati mari asa cum le gasim in bucataria germana, dar calitatea preparatelor aduce foarte mult cu bucataria franceza.

De asemenea, sosul este foarte popular si foarte des folosit si in Franta, insa nu il confundati cu sosul algerian. Diferenta este ca sosul algerian contine si ceapa.

Citeste si: Cum sa faci sos dulce acrisor. Reteta si lista de ingrediente

Stim cu totii ca Belgia e cunoscuta pentru ciocolata, waffles (vafe), cartofi prajiti si… bere, despre care putem spune ca o depaseste ca si calitate pe cea germana. Bineinteles, gusturile nu se discuta, dar asta este parerea noastra.

Pentru ca sosul samurai este foarte popular, exista mai multe retete pentru ca exista mai multe variante de a face acest sos, insa doar o reteta este cea originala, adica aceasta pe care o prezentam. Mare atentie, toate variantele sunt iuti, asa ca trebuie sa il mananci cu masura!

Cum sa faci sosul samurai

Sos pentru mancare
Sos pentru mancare

Puneti o tigaie la foc mediu, in care veti turna uleiul de masline pentru a se incinge. Adaugati usturoiul, insa evitati sa il ardeti pentru ca va capata un gust amarui.

Dupa aceea, adaugati si macisul macinat, semintele de chimen si chimion. Amestecati totul si pana ce se prajeste bine, iar la sfarsit adaugati o lingura de apa.

Dupa ce totul s-a racit, puneti continutul tigaii intr-un blender si tocati pana ce veti obtine un sos cremos si consistent. Adaugati sare dupa gust. Acum, este momentul sa adaugati si celelalte ingrediente si sa amestecati pana ce toata compozitia devine cremoasa. Adaugati sare dupa gust!

O alta metoda de a face sosul samurai este folosind galbenus de ou, ulei, otet, piper rosu, mustar, apa, zahar, ardei iute si sare.

Dupa cum spuneam, totul depinde de gusturi si puteti alege orice reteta doriti. Neaparat, sosul trebuie mancat in stil belgian, adica alaturi de o portie de cartofi prajiti.