Reteta sangria. Afla cum sa prepari aceasta bautura la tine acasa, dar si cand a aparut. Pentru cei ce nu stiu, vorbim despre o bautura de tip punch, care are la baza vinul rosu si trebuie sa fie foarte rece cand este servita. Iata secretele pentru a face acest cocktail.
- 750 ml vin rosu sec (recomandam vinul rosu Rioja sau Merlot, Carbernet, Beaujolais)
- 250 ml apa minerala
- 2 portocale
- 2 lamai
- 2 mere
- 2 piersici
- 1-2 capsuni (optional)
- 1 baton de scortisoara
- zahar
- gheata
Cand a aparut aceasta bautura
In cazul in care nu stiai, sangria este o bautura ce isi are originile in Spania si Portugalia. Doar aceste doua tari pot sa produca acest tip de bautura. Bineinteles, sangria este produsa si in alte tari, dar sub alt nume.
Doar aceste doua tari pot vinde sangria, care poate avea o
Conform istoricilor, termenul de sangria a fost folosit inca din sexolul al XVIII-lea, insa parerile difera. Unii experti sustin ca sangria a aparut atunci cand romanii au intrat pe teritoriul actual al Spaniei, undeva in anul 200 inainte de Hristos.
Totodata, alti experti vorbesc despre o bautura ce purta numele de “hippocras”, care era pregatita cu vin si ghimbir ori scortisoara. Aceasta bautura era foarte populara in Epoca Medievala.
The SAGE Encyclopedia of Alcohol sustine ca inainte de a purta numele actual, bautura se numea “sangaree” si era originara din Caraibe. Cu toate ca reteta s-a pierdut de-a lungul timpului, aceasta a redevenit celebra in anii 1940, cu ajutorul restaurantelor cu specific spaniol.
Numele de sangria provine de la cuvantul “sangre” care inseamna sange in limba spaniola si care este asociat cu culoarea rosie a acestei bauturi, provenita de la vinul rosu.
Reteta originala sangria. Cum sa o faci si cum se serveste
Pentru a prepara reteta originala de sangria o sa ai nevoie de un bol mai mare sau o carafa incapatoare. Iti recomandam sa amesteci totul cu o lingura de lemn, pentru a nu schimba gustul preparatului.
Primul pas pe care il faci atunci cand vrei sa prepari aceasta reteta este sa pui vinul in carafa sau un bol. Dupa aceea, stoarce o portocala si pune sucul peste vin. La fel procedezi si cu o lamaie, pe care o storci iar apoi adaugi zeama peste vin.
Dupa aceea, spala cealalta portocala foarte bine, iar apoi tai-o felii sau un bucati mai mici. La fel procedezi si cu lamaia, spal-o foarte bine si apoi tai-o felii sau in bucati mai mici.
Citeste si: Cum se face cocktailul Margarita si cum ar trebui sa arate paharul unde il torni
Bineinteles, la fel vom proceda si cu piersicile, merele sau cu capsunile. Trebuie sa mentionam faptul ca daca nu gasesti toate aceste fructe nu este absolut nicio problema, poti folosi doar lamaile si portocalele.
Fructele taiate se adauga in bol, iar apoi se amesteca bine si se adauga zaharul. Daca nu vrei sa adaugi zahar, nu este nicio problema pentru ca bautura ta va fi dulce datorita fructelor. La final se pune si batonul de scortisoara.
Reteta originala de sangria nu este gata inca, pentru ca totul se va pune la frigider timp de cateva ore. Nu inainte sa acoperim bolul sau carafa cu o folie alimentara!
Dupa ce au trecut cateva ore, putem scoate bolul sau carafa din frigider si abia apoi adaugam 250 ml de apa minerala rece. Nu uita ca ai nevoie si de cuburi de gheata, pentru ca aceasta bautura este delicioasa daca este foarte rece!