Reteta lahmacun. Cum sa faci pizza turceasca
Reteta lahmacun. Cum sa faci pizza turceasca

Reteta lahmacun. Cum sa faci pizza turceasca


Reteta lahmacun. Afla cum sa faci pizza turceasca la tine acasa, care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a face acest preparat delicios. Iata ce trebuie sa stii si tu!

Reteta lahmacun. Cum sa faci pizza turceasca – Cuprins:
Reteta lahmacun. Cum sa faci pizza turceasca
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Turceasca
Portii: 6-8
Ingrediente
Ingrediente lahmacun
  • 250 g faina
  • 3 g drojdie uscata sau 12 g drojdie proaspata
  • 160 ml apa
  • 5 g sare
  • un praf de zahar
  • ½ lingurita ulei de masline
Topping
  • 250 g rosii
  • 200 g carne tocata (miel sau miel amestecat cu vita)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura pasta turceasca de ardei iute
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva felii de lamaie

Cum sa faci lahmacun. Reteta si lista cu ingrediente

Lahmacun
Lahmacun

Pentru cei ce nu stiu, lahmacun este un cuvant provenit din limba araba si inseamna aluat cu carne. Practic, este o versiune a celebrei pizza din Italia, dar preparata cu carne tocata.

Daca si tu vrei sa prepari aceasta pizza turceasca, trebuie sa stii din start ca e extrem de simplu sa o faci. Tine minte sa folosesti carne mai grasa, este indicat sa o cumperi pe cea care contine 15-20% grasime.

Primul pas cu care vei incepe va fi sa amesteci 160 g de faina impreuna cu zaharul, drojdia si apa. O sa obtii un aluat umed pe care va trebui sa il acoperi si sa il lasi intr-un loc calduros timp de 1-2 ore. In tot acest timp, aluatul o sa isi dubleze marimea.

Dupa ce au trecut cele doua ore, amesteca aluatul impreuna cu restul de faina, sare si ulei de maslina. Framanta totul pana ce obtii un aluat elastic, o sa dureze in jur de 5-10 minute. Asigura-te ca aluatul nu se incalzeste prea tare, iar daca se intampla asta mai pune-l la frigider timp de 10-15 minute si pe urma framanta-l din nou.

Atunci cand iei putin aluat, il intinzi si acesta devine ca o foaie subtire inseamna ca este gata. Urmatorul pas va fi sa il acoperi si sa il mai lasi sa creasca timp de o ora, pana ce isi va dubla iarasi marimea.

Pizza turceasca
Pizza turceasca

Dupa ce a trecut o ora, inseamna ca aluatul a crescut si va fi timpul sa preincalzesti cuptorul. Foloseste cea mai mare temperatura!

Aluatul va trebui impartit in 6-8 parti egale. Lasa-le un pic acoperite pana ce te vei ocupa de ingredientele pentru topping. Rosiile se toaca marunt, la fel si ceapa, iar apoi cateii de usturoi si patrunjelul.

Toate ingredientele pentru topping se vor amesteca, iar daca este prea ud de la zeama lasata de rosii va trebui sa o scurgi un pic. Adauga peste ingrediente carnea tocata, pasta de rosii, pasta turceasca de ardei ute, sare si piper, iar apoi amesteca pana la omogenizare.

Citeste si: Pizza la tigaie. Cum sa o faci in doar 10 minute

Pasul urmator va fi sa iei o bucata de aluat pe care sa o intinzi sub forma de pizza. Adauga pe deasupra un strat subtire de topping, nu foarte gros pentru ca faci lahmacun, nu o pizza italieneasca!

Baga aluatul la cuptor si lasa-l sa se rumeneasca timp de 5-8 minute, in functie de cuptorul pe care il ai. Optional poti folosi o piatra pentru pizza. Nu uita sa pui si o hartie de copt pe tava!

Inainte sa servesti aceasta pizza turceasca nu uita sa storci si un pic de lamaie pe deasupra. Va fi absolut delicioasa si plina de savoare!