Pizza la tigaie. Cum sa o faci in doar 10 minute
Pizza la tigaie. Cum sa o faci in doar 10 minute

Pizza la tigaie. Cum sa o faci in doar 10 minute


Pizza la tigaie. Stim ca suna ciudat, insa dupa ce o sa inveti cum sa o prepari, cu siguranta o sa o faci saptamanal. Afla care este reteta si cum poti sa o faci in doar 10 minute. Iata ce trebuie sa stii!

Pizza la tigaie. Cum sa o faci in doar 10 minute – Cuprins:
Pizza la tigaie. Cum sa o faci in doar 10 minute
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Italiana
Portii: 1 pizza
Ingrediente
Ingrediente pizza la tigaie
  • 200 g faina
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 3 g de drojdie
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • mozzarella
  • sos de rosii (in nici un caz ketchup)
  • salam (optional)
  • ciuperci
  • oregano uscat
  • masline negre (optional)

Reteta pizza la tigaie. Cum sa o prepari in doar 10 minute

Pizza la tigaie
Pizza la tigaie

Pizza la tigaie nu este o noutate, insa probabil multi dintre voi inca nu stiu cum sa o prepare si poate nu stiau ca este posibil. Ei bine, o sa iti aratam cat de simpla este aceasta reteta pe care o poti face in doar 10 minute.

Chiar daca ai impresia ca nu se va coace uniform o sa vezi ca va iesi absolut delicioasa. Nu este foarte diferita de cea facuta la un cuptor electric sau cu gaz, tot ce trebuie sa stii este cum sa obtii acel blat subtire.

Trebuie sa stii ca nu vei putea coace marginile aluatului exact ca intr-un cuptor electric sau cu gaz, insa cu siguranta nu vei fi dezamagit sau dezamagita de rezultat.

Un mic secret este ca pizza sa stea cu capac suficient de mult incat sa se coaca folosind aburii. Asadar, trebuie sa tii cat mai mult capacul pana ce se va coace uniform. 

Bineinteles, va trebui sa verifici si dupa ce vei gati prima pizza, iti vei da seama cat de tare trebuie sa tii focul si care este cea mai buna tigaie pentru a incerca aceasta reteta.

Bineinteles, trebuie sa iti mai spunem ca vei avea nevoie de un sos de rosii bun, ca cel pe care il folosesti la paste. Sub nicio forma nu trebuie sa folosesti ketchup, pentru ca rezultatul cu siguranta nu va fi pe placul tau!

Pizza pregatita pentru copt
Pizza pregatita pentru copt

Primul pas pentru a face reteta rapida de pizza la tigaie este sa amesteci faina cu drojdia uscata, iar apoi cu apa calduta si cele 2 linguri cu ulei de masline. Nu este obligatoriu sa folosesti ulei de masline, insa noua ni s-a parut ca aluatul are un gust mai bun asa.

Framanta toate ingredientele pana ce obtii un aluat elastic, iar apoi lasa totul la dospit pentru 20 de minute. Iti recomandam sa acoperi castronul cu o folie alimentara sau cu un prosop si sa il pui intr-un loc caldut pana ce drojdia isi va face treaba.

Urmatorul pas este sa intinzi aluatul foarte bine, pana ce obtii o foaie subtire de marimea tigaii in care urmeaza sa prepari pizza.

Citeste si: Cum sa faci cel mai pufos aluat de pizza. Totul tine de framantat

Dupa aceea, pune tigaia la foc mic, pana ce se incinge. Pune blatul in tigaie, iar apoi unge-l cu sos de rosii, dar asigura-te ca il intinzi bine, pe toata suprafata.

Apoi, trebuie sa adaugi ingredientele. Poti adauga ce ingrediente doresti si sa faci piza pe care tu o mananci de obicei. La final, adauga si mozzarella, iar apoi un pic de oregano uscat.

Dupa ce ai terminat, acopera tigaia cu un capac si lasa pizza sa se gateasca timp de 5 minute. Este foarte important sa lasi capacul pus, pentru ca toate ingredientele de pe pizza sa se gateasca in mod corect.

Dupa ce ai luat capacul de pe tigaie, mai poti lasa pizza sa se coaca timp de inca 2-3 minute, Totusi, te sfatuim sa verifici blatul sa vezi daca s-a copt. Reteta de pizza la tigaie este gata, asa ca iti dorim pofta buna!