Reteta dulceata din flori de salcam. Cum sa o prepari
Reteta dulceata din flori de salcam. Cum sa o prepari

Reteta dulceata din flori de salcam. Cum sa o prepari


Reteta dulceata din flori de salcam. Afla cum sa prepari aceasta dulceata la tine acasa, care sunt pasii pe care sa ii urmezi, dar si care sunt ingredientele de care ai nevoie. Ce trebuie sa stii.

Reteta dulceata din flori de salcam. Cum sa o prepari – Cuprins:
Reteta dulceata din flori de salcam. Cum sa o prepari si care sunt secretele
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 2 borcane
Ingrediente
Ingrediente dulceata
  • 400 g flori de salcam
  • 700 g zahar
  • 700 ml apa
  • esenta de vanilie sau un baton de vanilie
  • 1 lamaie

Dulceata din flori de salcam. Cum sa o faci si care este reteta

Dulceata din flori de salcam
Dulceata din flori de salcam

Primul pas atunci cand prepari aceasta dulceata va fi sa cureti florile de salcam. Acestea trebuie sa fie deschise, in nici un caz ofilite sau uscate!

Asadar, fiecare floare trebuie sa fie curatata, pentru ca exista riscul sa gasesti insecte sau alte particule. Florile se vor spala intr-un lighean plin cu apa rece, insa pentru a te asigura ca le vei spala bine repete acest pas de 2-3 ori.

Dupa ce ai terminat cu curatarea florilor de salcam, acestea se vor pune pe un prosop de hartie pentru a putea absorbi excesul de umiditate si pentru a se usca.

Intre timp, va trebui sa te ocupi de siropul din zahar. Pentru a il prepara va fi nevoie sa pui intr-o cratita cele 700 g de zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie sau un sfert de baton de vanilie. Totodata, adauga si zeama de la lamaie, insa asigura-te ca in cratita nu isi fac locul si samburii.

Borcan cu dulceata
Borcan cu dulceata

Cratita se pune la foc mic timp de 10-15 minute pana ce se va forma siropul. Amesteca in mod constant si cand acesta este bine legat se ia de pe foc. Nu exagera cu timpul de fierbere pentru ca risti sa caramelizezi siropul.

Urmatorul pas va fi sa adaugi florile de salcam peste sirop. Cratita merge iar la fiert si se amesteca usor pana ce florile se incorporeaza in sirop. Florile vor absorbi siropul si se vor fierbe timp de 5-6 minute.

Citeste si: Dulceata de corcoduse. Cum sa o faci si care este reteta traditionala

Dupa ce au trecut cele 5 minute, opreste focul si pune un capac la cratita. Aceasta se va lasa la racit, iar abia dupa aceea se va putea pune in borcane sterilizate.

Pentru un plus de gust, mai poti pune in siropul de zahar 2-3 felii de lamaie. De asemenea, daca dupa ce ai gustat consideri ca mai are nevoie de putin extract de vanilie, poti adauga dupa propriul gust. Reteta de dulceata din flori de salcam este gata, asa ca iti dorim pofta buna!