Paste cu pesto si ton. Cum sa le prepari si de ce ingrediente ai nevoie
Paste cu pesto si ton. Cum sa le prepari si de ce ingrediente ai nevoie

Paste cu pesto si ton. Cum sa le prepari si de ce ingrediente ai nevoie


Paste cu pesto si ton. Afla cum sa prepari aceasta reteta, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine un gust delicios. Bineinteles, sosul de peste trebuie sa il prepari la tine acasa pentru a iesi si mai bun!

Paste cu pesto si ton. Cum sa le prepari si de ce ingrediente ai nevoie – Cuprins:
Paste cu pesto si ton. Cum sa le prepari si de ce ingrediente ai nevoie
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 2
Ingrediente
Ingrediente paste
  • 250 g paste (spagetti, penne etc.)
  • 1 conserva ton bucati in ulei de masline
  • 100 g pesto de busuioc
  • 10 g samburi de pin
  • 1 catel de usturoi
  • sare
Ingrediente sos pesto de busuioc
  • 40 g parmezan ras
  • 30 g frunze de busuioc
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 15 g muguri de pin
  • sare

Reteta paste cu pesto si ton. Cum sa o pregatesti

Paste cu pesto si ton
Paste cu pesto si ton

Dupa cum am spus si mai sus, aceste paste cu pesto si ton ies absolut delicioase daca o sa prepari acel sos de busuioc la tine acasa. Este extrem de simplu si dupa ce o sa vezi asta, nu o sa mai cumperi niciodata din comert pentru ca gustul este mult mai bun decat produsele conservate.

Asadar, pentru a prepara sosul pesto de busuioc tot ce trebuie sa faci este sa pui intr-un robot de bucatarie ingredientele. Frunze de busuioc, un catel de usturoi, parmezanul ras, uleiul de masline si sare. 

Mare atentie cata sare adaugi pentru ca parmezanul este deja sarat, cel mai bine este sa gusti inainte de a adauga si sarea. Toate ingredientele se toaca marunt la robotul de bucatarie si sosul pesto este gata numaidecat!

Urmatorul pas va fi sa prajesti cele 10 g de muguri de pin, necesari pentru a ii presara pe deasupra preparatului final. Mugurii se trag la tigaie timp de 2-3 minute, fara ulei, si amestecand incontinuu pentru a nu se arde. Apoi, se lasa la racit.

Citeste si: Paste Alfredo cu pui. Cum sa prepari aceasta reteta

Dupa asta, este momentul sa te ocupi de paste. Pune apa la fiert cu putina sare, iar cand aceasta incepe sa fiarba adauga pastele. In functie de ce paste folosesti, citeste Instructiunile de pe pachet, pentru a vedea cat timp se fierb.

In timp ce pastele sunt la fiert, ne ocupam de ton. Pune putin ulei de masline pentru a trage la tigaie un catel de usturoi zdrobit, insa pentru maximum un minut, dupa care il scoti de acolo.

Apoi, adauga conserva de ton si amesteca foarte bine. Dupa ce pastele au fiert, trebuie sa le adaugi peste ton, impreuna cu sosul pesto de busuioc si 50 ml din apa in care au fiert pastele. 

Amesteca totul foarte bine timp de 2 minute, la foc mic, iar reteta de paste cu pesto si ton este gata. Dupa ce le asezi in farfurie, presara si putine seminte de pin coapte.