Paste cu vinete. Cum sa prepari Pasta alla Norma
Paste cu vinete. Cum sa prepari Pasta alla Norma

Paste cu vinete. Cum sa prepari Pasta alla Norma


Paste cu vinete. Afla cum sa prepari Pasta alla Norma si care este reteta pe care sa o folosesti. De ce ingrediente ai nevoie si ce pasi trebuie sa urmezi atunci cand o prepari.

Paste cu vinete. Cum sa prepari Pasta alla Norma – Cuprins:
Paste cu vinete. Cum sa prepari Pasta alla Norma
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Italiana
Portii: 5-6
Ingrediente
Ingrediente paste cu vinete
  • 500 g paste
  • 2 vinete
  • ardei iute (optional)
Ingrediente sos de rosii
  • 1 kg rosii sau 2 conserve rosii tocate
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • cateva frunze de busuioc

Reteta paste cu vinete. Cum sa faci Pasta alla Norma

Paste cu vinete
Paste cu vinete

Poate ca ai auzit deja de celebrele Pasta alla Norma sau, in traducere, paste cu vinete. Acest fel de mancare provine din bucataria siciliana, mai exact din Catania.

Numele de Pasta alla Norma a fost pus in cinstea lui Vicenzo Bellini, mai exact compozitorul care a scris opera Norma.

Acum ca stii de unde provine numele acestor paste, ar fi bine sa trecem la treaba pentru a prepara sosul de rosii. Nu este deloc greu, insa trebuie sa respecti pasii pe care ti-i vom spune.

Primul pas va fi sa cureti cateii de usturoi, iar apoi sa ii tai in felii subtiri. Apoi, trebuie sa tai speli rosiile si sa le tai cubulete. Dupa asta, incinge bine uleiul de masline intr-o tigaie si adauga usturoiul.

Amesteca foarte bine pentru ca acesta sa nu se arda, iar apoi adauga sare si piper negru proaspat macinat. Optional, mai poti adauga si putin oregano.

Dupa asta, adauga rosiile taiate, dar si cateva frunze de busuioc si lasa totul la foc mic timp de 15 minute. Amesteca ocazional si adauga cateva frunze de busuioc. Sosul este gata, asa ca acum trebuie sa te ocupi de vinete.

Pasta alla Norma
Pasta alla Norma

Vinetele se spala foarte bine, iar apoi se taie in felii cu o grosime de aproximativ un centimetru. Apoi, fiecare felie se taie in patru, iar vinetele se sareaza si se vor pune la scurs intr-o sita. Nu uita ca este esential sa faci asta, pentru ca legumele sa lase cat mai multa apa.

Dupa aproximativ 15 minute, vinetele se vor praji intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Optional, poti presara pe deasupra acestora putini fulgi de ardei iute, insa daca nu iti place mancarea iute poti sari peste acest pas.

Vinetele se vor praji in cateva minute, insa nu uita sa le intorci si pe partea cealalta. Dupa asta, scoate-le de la prajit si lasa-le pe niste prosoape de hartie pentru a scapa de excesul de ulei.

Citeste si: Paste cu pesto si ton. Cum sa le prepari si de ce ingrediente ai nevoie

Intre timp, pune apa intr-o oala si putina sare, pentru a fierbe pastele. Iti recomandam sa folosesti spaghetti sau penne, asa faci cele mai bune paste cu vinete.

Cat timp fierbe apa, mai incalzeste putin sosul de rosii si pune vinetele pe care le-ai tras la tigaie mai devreme. Amesteca usor, pentru ca vinetele se pot rupe destul de usor.

Cand pastele au fiert, adauga-le peste sosul de rosii cu vinete, iar apoi amesteca foarte bine. Optional, mai poti adauga un polonic cu apa in care au fiert pastele, daca ti se pare ca nu este destul sos. Reteta este gata, asa ca iti dorim pofta buna!