Midii pane. Afla cum sa le pregatesti ca la carte, care este cea mai buna reteta, ce pasi trebuie sa urmezi, dar si cu ce sos le poti asocia pentru a le putea savura cat mai bine. Iata ce trebuie sa stii!
- 500 g midii proaspete sau congelate
- 250 g faina
- 100 g malai
- ½ lingurita oregano uscat
- 1 litru ulei pentru prajit
- sare
- piper negru proaspat macinat
Cum sa faci midii pane si cu ce sos le poti servi
Prepararea retetei de midii pane este extrem de simpla, asa ca nu trebuie sa ai mari cunostinte in ale bucatariei. Daca folosesti midii congelate, acestea trebuie decongelate conform instructiunilor pe care le gasesti pe ambalaj, iar apoi va trebui sa le speli si sa le lasi la uscat pe prosoape de hartie.
Intre timp, amesteca faina, malaiul, oregano uscat, sarea si piperul proaspat macinat. Este baza retetei, asa ca asigura-te ca acea compozitie este omogena.
Urmatorul pas, pune un litru de ulei intr-o tigaie adanca, iar apoi pune-o la foc mediu. Midiile se vor amesteca impreuna cu compozitia pe care ai pregatit-o mai devreme, iar apoi se vor praji in ulei timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Acestea sunt gatite atunci cand devin aurii.
Dupa ce le scoti de la prajit, lasa-le pe niste prosoape de bucatarie pentru ca uleiul in exces sa se absoarba. Reteta de midii pane nu este gata inca, pentru ca va fi nevoie sa pregatesti si un sos.
Midiile prajite merg foarte bine cu un sos de iaurt cu usturoi, un sos tzatziki sau pur si simplu cu o lamaie stoarsa pe deasupra.
Pentru a prepara sosul de iaurt cu usturoi ai nevoie de 150 g iaurt grecesc cu 10% grasime, 1 capatana de usturoi, 1 lingurita cu ulei de masline, patrunjel verde sau marar. Bineinteles, sare si piper dupa gust.
Citeste si: Cum sa faci sos de usturoi KFC. Reteta secreta si ingrediente
Va trebui sa cureti usturoiul, dupa care sa il zdrobesti, iar apoi sa adaugi sare, piper proaspat macinat si ulei de masline. Freaca totul folosind o lingurita, iar cand compozitia s-a omogenizat, adauga si iaurtul grecesc cu 10% grasime. Sosul este gate de a fi servit cu midiile pane.
Daca vrei sa prepari sosul tzatziki, ai nevoie de 350 g iaurt grecesc (10% grasime), 2 catei de usturoi, 2 linguri cu ulei de masline, 1 castravete, menta, zeama de la 1/2 lamaie si sare.