Cartofi copti si striviti la cuptor. Cum sa ii faci si care este secretul sa iasa crocanti
Cartofi copti si striviti la cuptor. Cum sa ii faci si care este secretul sa iasa crocanti

Cartofi copti si striviti la cuptor. Cum sa ii faci si care este secretul sa iasa crocanti


Cartofi copti si striviti la cuptor. Afla cum sa ii prepari la tine acasa, dar si care este secretul pentru ca acestia sa iasa crocanti. De ce ingrediente ai nevoie si cat sa fierbi cartofii, iata ce trebuie sa stii.

Cartofi copti si striviti la cuptor. Cum sa ii faci si care este secretul sa iasa crocanti – Cuprins:
Cartofi copti si striviti la cuptor. Cum sa ii faci si care este secretul sa iasa crocanti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente cartofi copti
  • 10 cartofi
  • 100 g branza rasa (optional parmezan)
  • pudra de usturoi
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • patrunjel verde (optional)
  • 3-4 catei de usturoi (optional)

Cartofi copti si striviti la cuptor. Cum sa ii prepari si care este reteta

Cartofi copti si striviti la cuptor
Cartofi copti si striviti la cuptor

Probabil si tu ai vazut nenumaratele postari de pe retelele sociale cu celebri cartofi striviti care se prepara la cuptor. Ei bine, astazi iti vom arata cum sa ii prepari si tu, dar si care sunt pasii pe care sa ii urmezi.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa speli cartofii foarte bine, iar apoi sa ii fierbi cu tot cu coaja, in apa cu sare. Mare atentie! Cartofii nu se fierb in totalitate, pentru ca nu vrei sa se farame atunci cand ii strivesti. Timpul de fierbere va fi la foc mediu si undeva la 30 de minute.

Dupa ce cartofii s-au fiert, este momentul sa pregatesti tava de copt. Aceasta se va tapeta cu hartie de copt, iar intre timp cuptorul se va preincalzi la temperatura de 220 grade Celsius.

Aseaza cartofii pe tava, iar apoi unge-i cu putin ulei de masline si striveste-i folosind fundul unei cani sau un pasator de piure. Dupa ce i-ai strivit, cartofii se vor pune cu partea unsa pe hartia de copt, acesta este secretul ca sa iasa crocanti.

Tava cu cartofi
Tava cu cartofi

Mai departe, cartofii trebuie asezonati. Asadar, pune sare si piper dupa gust, iar apoi adauga pudra de usturoi. In cazul in care nu vrei sa adaugi pudra de usturoi nu este niciun fel de problema.

Totodata, poti adauga si ierburi aromatice precum rozmarin, oregano sau chiar fulgi de ardei iute daca vrei ca preparatul sa fie un pic iute. Mai departe, cartofii se stropesc inca o data cu ulei de masline pentru ca vrei sa iasa crocanta si partea de sus.

Citeste si: Chiftele de dovlecei cu cartofi. Cum sa le pregatesti si care este reteta

Dupa ce ai pregatit cartofii, acestia se pun la cuptor. Timpul de gatire este de 30 de mnute sau atunci cand devin aurii. Totusi, reteta de cartofi copti si striviti la cuptor nu este gata inca, deoarece mai trebuie sa adaugi branza rasa sau parmezan, iar apoi sa ii mai lasi la copt timp de 5-6 minute pana ce se formeaza o crusta.

La final, presara putin patrunjel verde peste cartofi pentru le da un plus de savoare. Mai poti folosi cei 3-4 catei de usturoi zdrobiti pe care sa ii presari pe deasupra.