Cum se face iahnia de fasole rapid si simplu
Cum se face iahnia de fasole rapid si simplu

Cum sa faci iahnie de fasole rapid si simplu


Cum sa faci iahnie de fasole. Pentru cei ce tin post avem o reteta speciala, pe care o veti prepara numaidecat. Iata cum se face iahnia de fasole rapid si simplu, ce ingrediente trebuie sa folosesti. O mancare traditionala pe care mai mult ca sigur ai gustat-o macar o data in viata.

Cu toate ca multi se feresc de acest fel de mancare pentru ca baloneaza si creeza gaze intestinale, trebuie sa stiti ca se pot diminua aceste efecte prin reducerea cantitatii de grasime pe care o folositi.

Cum se face iahnie de fasole rapid si simplu – Cuprins:
Cum se face iahnia de fasole rapid si simplu
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente iahnie de fasole
  • 500 gr fasole uscata
  • 2 buc. ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. pastarnac
  • 1 buc. radacina de telina
  • 4 buc. catei de usturoi
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 frunze dafin

Cum sa prepari iahnie de fasole

Iahnie de fasole
Iahnie de fasole

Inainte de a va apuca de prepararea iahniei de fasole, trebuie sa stiti ca boabele de fasole se vor tine la inmuiat timp de 12 ore in apa rece, iar in tot acest timp vom schimba apa de doua ori.

Dupa ce au trecut cele 12 ore, este momentul sa punem fasolea la fiert, iar dupa ce apa a dat in clocot, aruncati apa. Puneti apa proaspata si lasati fasolea sa fiarba pana cand devine moale.

Trecem la treaba si curatam legumele si radacinile de pastarnac si telina, iar apoi decojim ceapa si usturoiul. Morcovul, pastarnacul si telina se pot da prin razatoare sau se pot taia cubulete.

Ceapa se taie cubulete si se caleste intr-o tigaie impreuna cu usturoiul taiat feliute si putin ulei. Atunci cand ceapa devine sticloasa, adaugati si morcovul, telina si pastarnacul.

Citeste si: Cum sa tii post in mod corect si cum te alimentezi in acea perioada

Caliti in continuare timp de 4-5 minute, iar apoi adaugati sucul de rosii, o ceasca de apa, iar la sfarsit adaugati cele doua frunze de dafin. Lasati totul la foc mic timp de 5 minute, pana ce sosul se va ingrosa.

Dupa aceea, vom adauga si boabele de fasole fierte. Adaugati sare si mai lasati totul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Mare atentie, va trebui sa amestecati continuu fasolea, pentru ca aceasta sa nu se lipeasca de fundul cratitei.

Daca va place gustul, la final se mai poate adauga cimbrul uscat sau ceapa prajita. Nu toata lumea prefera aceste ingrediente asa ca este la alegere. Totodata, se mai poate adauga si un pic de sos de Tabasco, insa doar daca va place.

Bineinteles, reteta poate fi combinata si cu afumatura sau carnati prajiti. In cazul in care tineti post, aceste ingrediente ies din discutie, insa ce puteti face este sa pregatiti o salata de varza murata, peste care presarati un pic de boia dulce sau iute