Cum sa prepari pulpe de pui marinate in iaurt si ce reteta sa folosesti
Cum sa prepari pulpe de pui marinate in iaurt si ce reteta sa folosesti

Cum sa prepari pulpe de pui marinate in iaurt si ce reteta sa folosesti


Cum sa faci pulpe de pui marinate in iaurt. Care este cea mai buna reteta, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a gati pulpele la perfectie. Ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari pulpe de pui marinate in iaurt si ce reteta sa folosesti – Cuprins:
Cum sa prepari pulpe de pui marinate in iaurt si ce reteta sa folosesti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente pulpe de pui marinate
  • 1 kg pulpe de pui
  • 300 g iaurt
  • 2-3 catei de usturoi
  • zeama de la ½ de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde (optional)
  • menta (optional)
  • ierburi aromatice de Provence
  • sare

Reteta pulpe de pui marinate in iaurt. Cum sa le pregatesti

Pulpe de pui marinate in iaurt
Pulpe de pui marinate in iaurt

Daca si tu vrei sa pregatesti pulpe de pui marinate in iaurt atunci ai ajuns unde trebuie, pentru ca iti vom explica pas cu pas ce trebuie sa faci pentru ca acestea sa iasa gustoase.

Primul pas va fi sa cureti cateii de usturoi, iar apoi sa ii toci foarte bine. Dupa aceea, pune totul intr-un castron, adauga sare si amesteca foarte bine pana ce obtii o pasta.

Peste acea pasta adauga iaurtul, patrunjelul tocat, uleiul de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, ierburile de Provence, dar si menta sau patrunjel, daca iti place gustul.

Sosul se va imparti in doua cantitati egale, una pentru a marina pulpele si alta pentru a le servi la final. Daca vrei mai mult sos pentru servire, atunci poti folosi doar o treime din cantitate.

Citeste si: Cum sa alegi carne de pui de cea mai buna calitate. Testul degetului

Pulpele de pui vor merge la marinat timp de o ora la frigider, insa pentru cele mai bune rezultate iti recomandam sa le lasi minimum 12 ore sau peste noapte. In acest mod, te asiguri ca o sa absoarba aromele din sos.

Dupa ce ai marinat pulpele, este momentul sa le bagi la cuptor. Va fi nevoie sa preincalzesti cuptorul la o temperatura de 190 grade Celsius. Pulpele nu se pun cu tot cu marinada, asa ca scurge-le de sos si apoi pune-le o o tava tapetata cu hartie de copt.

Totusi, nu le pune imediat ce le-ai scos din frigider, ideal este sa le scoti cu 1-2 ore inainte pentru a lasa carnea sa se incalzeasca un pic. In caz contrar, risti ca pulpele sa iasa tari!

Pulpele vor fi gata cand incep sa se rumeneasca si atunci cand nu vor mai avea urma de sange. Asadar, va trebui sa le intepi pentru a iti da seama daca sunt gata.

Dupa ce le-ai scos din cuptor, acestea se pot servi impreuna cu o portie de cartofi prajiti sau la cuptor, insa neaparat cu sosul pe care l-ai preparat mai devreme!