Chiftele cu carne si cartofi. Cum sa le prepari si care este cea mai buna reteta pe care o poti incerca, dar mai ales de ce ingrediente ai nevoie. Iata ce trebuie sa stii cand le pregatesti!
- 500 g carne tocata (vita, pui sau porc)
- 2 cartofi
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 catei de usturoi
- 1 dovlecel
- sare
- piper negru proaspat macinat
- pesmet
- 500 ml ulei pentru prajit
Chiftele cu carne si cartofi. Cum sa le prepari si ce reteta sa utilizezi
Daca si tu vrei sa prepari chiftele cu carne si cartofi, trebuie sa stii ca poti alege orice fel de carne doresti. Asadar, poti alege intre carnea de vita, cea de pui, carnea de porc chiar carne de oaie, pentru doritori.
Primul lucru cu care vei incepe atunci cand prepari aceasta reteta este sa fierbi cartofii. Acestia se vor fierbe in apa cu sare si vor fi gata atunci cand poti infige un cutit sau o furculita, destul de usor.
Cartofii nu trebuie sa fie fierti pana ce se vor farama, pentru ca o sa fie nevoie sa ii dai prin razatoare si de aceea este nevoie sa fie un pic mai tari. Asadar, dupa ce ai fiert cartofii, ii cureti de coaja si ii dai prin razatoare.
Un truc al marilor bucatari este sa scoti cartofii de la fiert si sa ii pui intr-un castron in care ai apa cu gheata. Din cauza socului termic, coaja se va curata mult mai usor.
Dupa ce ai dat cartofii prin razatoare, pune-i intr-un castron mai incapator, pentru ca acolo vei amesteca toata compozitia necesara pentru chiftele.
Urmatorul pas va fi sa dai prin razatoare si dovlecelul, insa dupa ce faci asta va trebui sa il storci foarte bine de zeama. Stoarce-l folosindu-ti palmele, iar apoi pune-l peste cartofi.
Dupa asta, adauga sare si piper negru proaspat macinat, dar si cateii de usturoi pe care trebuie sa ii zdrobesti sau sa ii tai cat mai marunt.
Urmatorul pas este sa adaugi oul in compozitia de chiftele, dar si legatura de patrunjel verde tocata foarte bine. Iti recomandam sa toci doar frunzele, nu si tulpina. Acestea sunt toate ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara chiftele cu cartofi.
Citeste si: Chiftele de dovlecei cu cartofi. Cum sa le pregatesti si care este reteta
Amesteca totul foarte bine pana ce compozitia se omogenizeaza, iar apoi adauga pesmet pentru ca aceasta sa nu fie prea moale.
Dupa ce formezi chiftelele, este momentul sa pui uleiul intr-o tigaie si sa il incingi. Chiftelele se vor praji 2-3 minute pe fiecare parte, pana ce devin rumene si crocante.
La final, scoate-le pe niste prosoape de hartie pentru a putea absorbi excesul de ulei. Reteta este gata, asa ca iti dorim pofta buna!