Cum sa faci chiftele din linte. Reteta si ingrediente
Cum sa faci chiftele din linte. Reteta si ingrediente

Cum sa faci chiftele din linte. Reteta si ingrediente


Reteta chiftele din linte. Afla cum sa le prepari la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca acestea sa iasa delicioase. Ce trebuie sa stii atunci cand le pregatesti!

Cum sa faci chiftele din linte. Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa faci chiftele din linte. Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente chiftele din linte
  • 500 g linte rosie
  • 200 g ceapa
  • 300 g morcovi
  • 50 g susan
  • 50 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurite piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita boia afumata
  • pesmet
  • 500 ml ulei pentru prajit

Reteta chiftele din linte. Cum sa le prepari acasa la tine

Chiftele din linte
Chiftele din linte

Pentru a prepara chiftele din linte, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa pui lintea la inmuiat. Este nevoie sa stea in apa timp de 12 ore pentru a se hidrata, insa in cazul in care ai cumparat linte la conserva o poti folosi imediat.

A doua zi, dupa ce lintea s-a umflat si a absorbit cata apa a avut nevoie, se va scurge si se va da prin masina de tocat. Iti recomandam sa folosesti ochiuri mici pentru ca este nevoie sa o toci foarte bine.

Intre timp, va trebui sa cureti ceapa si sa o toci marunt, dar si cateii de usturoi. Morcovul se da prin razatoare cu ochiuri mari, iar legaturile de patrunjel se toaca marunt. Este indicat sa folosesti doar frunzele de patrunjel nu si tijele, pentru ca le vei gasi in compozitia finala si nu foarte bune la gust.

Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei si atunci cand s-a incins se adauga ceapa. Aceasta se caleste pana ce devine translucida, dupa care se adauga si morcovul dat prin razatoare.

Chiftele prajite
Chiftele prajite

Pentru urmatorul in reteta de chiftele din linte pas vei avea nevoie de un castron mare, deoarece va trebui sa amesteci toate ingredientele. Asadar, pune lintea tocata, adauga morcovii si ceapa, iar apoi patrunjelul tocat, condimentele, susanul si amesteca foarte bine pana la omogenizare.

Daca ai impresia ca acea compozitie este foarte moale si zemoasa adauga pesmet pana ce o sa poti modela chiftelele. Si daca tot am vorbit de modelat, trebuie sa stii ca acestea pot fi rotunde sau plate, in functie de preferinte.

Citeste si: Chiftele de ciuperci. Cum sa pregatesti aceasta reteta de post

Urmatorul pas va fi sa incingi bine cei 500 ml de ulei, pentru ca aceste chiftele de linte sa iasa crocante. Cand devin aurii inseamna ca sunt facute, asa ca scoate-le pe niste prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Reteta este gata, asa ca iti dorim pofta buna! In cazul in care ti-a mai ramas linte, ti-am pregatit aici o reteta de supa crema de linte pe care sa o prepari. Este extrem de rapida si gustoasa!