Chiftele de fasole. Cum sa prepari aceasta reteta de post
Chiftele de fasole. Cum sa prepari aceasta reteta de post

Chiftele de fasole. Cum sa prepari aceasta reteta de post


Chiftele de fasole. Afla cum sa prepari aceasta reteta de post, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi cand faci acest fel de mancare din fasole boabe. Ce trebuie sa stii si tu!

Chiftele de fasole. Cum sa prepari aceasta reteta de post – Cuprins:
Chiftele de fasole. Cum sa prepari aceasta reteta de post
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente chiftele din fasole
  • 250 g fasole fiarta
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura marar proaspat sau marar uscat
  • 1 lingura faina
  • pesmet
  • 2 felii de paine alba
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 500 ml ulei pentru prajit

Reteta chiftele de fasole. Cum sa le prepari si de ce ingrediente ai nevoie

Chiftele de fasole
Chiftele de fasole

Asadar, daca vrei sa prepari reteta de chiftele de fasole, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa fierbi fasolea, insa asigura-te ca pui putina sare in apa in care o fierbi.

In cazul in care vrei sa faci totul mai repede, poti cumpara fasole la conserva, aceasta este gata fiarta asa ca tot ce trebuie sa faci este sa o scurgi foarte bine. 

Daca ai ales prima metoda, adica ai pus fasolea la intr-o oala pe aragaz, asigura-te ca se fierbe foarte bine. Urmatorul pas va fi sa o scurgi foarte bine, iar apoi sa o transformi intr-o pasta cremoasa folosind un mixer vertical sau un robot de bucatarie.

Mai departe, morcovul se curata si se da prin razatoare, ceapa se taie marunt, la fel ca si cateii de usturoi. Dupa asta, va trebui sa indepartezi coaja de la feliile de paine si sa le lasi la inmuiat in putina apa.

Citeste si: Chiftele de dovlecei cu cartofi. Cum sa le pregatesti si care este reteta

Ceapa se va trage la tigaie in putin ulei de masline, pana ce devine translucida. Apoi, pune si morcovul ras si caleste-l timp de 2-3 minute.

Urmatorul pas va fi sa amesteci toate ingredientele, asa ca o sa ai nevoie de un castron mai incapator. In castron vei pune pasta de fasole, ceapa si morcovul pe care l-ai calit mai devreme si usturoiul tocat marunt. 

La final, adauga si miezul de paine bine scurs de apa, dar si lingura de faina. Nu uita sa adaugi sare, boia si piper negru proaspat macinat, toate dupa gust.

Pasul final implica sa amesteci toata compozitia, pana ce devine omogena. Formeaza apoi chiftelele dupa forma pe care o doresti, plate sau rotunde etc.

Intre timp, pune uleiul la incins si pregateste pesmetul. Chiftelele se dau putin prin pesmet si se prajesc pana ce se rumenesc pe fiecare parte. Alternativ, le poti gati in cuptorul incins la temperatura de 180 grade Celsius pentru aproximativ 20-30 de minute sau pana ce devin rumene pe ambele parti.