Cum sa faci acasa sosul barbeque
Cum sa faci acasa sosul barbeque

Cum sa prepari acasa sosul barbeque


Daca ti s-a facut pofta de sos barbeque si vrei sa inveti cum sa il prepari acasa, ai ajuns unde trebuie. O sa iti aratam cea mai buna metoda de a face sosul barbeque dupa o reteta americana. Se prepara in numai 15 minute si veti avea nevoie doar de opt ingrediente.

Cum sa prepari acasa sosul barbeque
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 2-3
Ingrediente
Ingrediente sos barbeque
  • 2 cani ketchup
  • ¼ cana zahar brun
  • otet de mere
  • 2 linguri miere de albine
  • sos Worcestershire
  • sare
  • piper negru macinat
  • pudra de usturoi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sos iute
Ingrediente coaste de porc cu cartofi, ceapa caramelizata si usturoi
  • 1 kg coaste de porc
  • sare
  • piper negru macinat
  • chimen
  • paprika afumata si dulce
  • 1 kg cartofi
  • 3 buc. ceapa
  • 1 buc. capatana de usturoi
  • 3 linguri ulei

Cum sa faci sosul barbeque

Sosul barbeque
Sosul barbeque

Pentru a pregati sosul barbeque in casa, o sa aveti nevoie de o cratita, pe care o puneti la foc mediu. Adauga toate ingredientele mentionate, cu mentiunea ca otetul de mere se adauga dupa gust, la fel ca si zaharul, mierea, sosul Worcestershire si sosul iute.

Lasati sosul sa dea in clocot si apoi reduceti focul. Amestecul se lasa sa fiarba timp de 10 minute, pentru ca in acest fel aromele vor intra foarte bine in sos, iar compozitia se va ingrosa. Il puteti servi imediat sau il puteti baga la frigider, pentru a il folosi mai tarziu.

Daca vreti sa imbunatatiti gustul sosului barbeque, mai puteti adauga doua linguri de paprika afumata, dar si doua linguri de mustar uscat sau boabe de mustar macinate de forma unei pulbere.

Sosul barbeque este foarte bun pentru a fi servit cu pui la gratar, coaste de porc la cuptor, burgeri, pizza sau se poate pune intr-un mic recipient pentru a putea fi mancat cu cartofi prajiti, cartofi la cuptor sau cartofi dulci prajiti.

Cum sa faci coaste de porc la cuptor cu cartofi, ceapa caramelizata si usturoi

Coaste de porc la cuptor
Coaste de porc la cuptor

Totusi, preferam coastele de porc la cuptor, cu cartofi, usturoi si ceapa caramelizata. Pentru a le prepara o sa aveti nevoie de o bucata intreaga de scaricica de porc, pe care o marinati intr-un amestec de sare, piper, zahar brun, paprika afumata sau iute, chimen si alte ierburi aromatice.

Pentru a le prepara, trebuie sa indepartati membrana de pe coaste si sa le condimentati bine. Le puteti chiar lasa peste noapte in frigider, pentru ca toate ingredientele sa intre in carnea de porc. Legumele se curata, se spala, si se taie dupa gust. Puteti sa feliati ceapa sau sa o taiati in 4, iar cu cartofii procedati la fel.

Citeste si: Cum sa prepari sosul samurai

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade, iar coastele se pun in tava. Puteti adauga si un strop de ulei, dar si o cana de apa, avand grija sa nu atingeti carnea, pentru ca nu vreti sa indepartati condimentele. Peste tava se pune o folie de aluminiu si totul se pune la cuptor timp de 30 de minute.

Dupa ce coastele au stat la cuptor, se adauga si legumele in aceeasi tava. Totul se stropese cu 2 linguri de ulei, cu o lingurita de sare, boia dulce si chimen dupa gust. Puteti sa mai adaugati si o cana de apa fierbinte in tava. La sfarsit acoperiti totul cu o folie de aluminiu.

Totul se baga la cuptor timp de 60 de minute, la 180 de grade Celsius. Pentru a le rumeni, este necesar sa indepartam folia de aluminiu si sa le mai lasam timp de 30 de minute la 200 de grade Celsius.