Reteta pasta de ton. Afla cum sa pregatesti aceasta crema delicioasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine o textura fina. Se prepara foarte repede si este absolut senzationala!
- 2 conserve de ton in suc propriu
- 3 lingurite zeama de lamaie
- 200 g unt (65% grasime)
- sare
- piper negru proaspat macinat
- capere (optional)
Reteta pasta de ton. Cum sa faci acest aperitiv
Pasta de ton este un preparat excelent pentru aperitiv, asa ca o poti servi pe niste feliute de paine prajita si invitatii tai o sa ramana surprinsi. Cu toate ca se prepara usor si reteta este extrem de simpla, preparatul este delicios.
Inainte de toate, ar trebui sa stii ca ingredientele se folosesc la temperatura camerei, asa ca va trebui sa scoti untul din frigider pentru ca o sa fie nevoie sa fie moale, dar si pestele din conserva, pe care il pui la scurs.
Asadar, pune untul moale intr-un castron mai mare, peste care adaugi sare si piper negru proaspat macinat. Optional, poti rade si putina coaja de lamaie. Folosind un mixer, va trebui sa spumezi untul pana ce acesta isi va mari volumul.
Dupa aceea, trebuie sa adaugi si pestele. Totusi, ar fi bine sa il storci usor in palme inainte sa il adaugi peste unt, pentru a indeparta excesul de zeama. Mai departe, adauga 2 lingurite de zeama de lamaie si amesteca timp de 1 minut pana ce compozitia se omogenizeaza.
Urmatorul pas este sa transformi totul intr-o pasta fina, asa ca o sa ai nevoie de un robot de bucatarie sau de un blender. Totul dureaza 2-3 minute, asa ca la final iti recomandam sa adaugi inca o lingurita cu zeama de lamaie, iar apoi sare si piper dupa gust.
Acum ca reteta de pasta de ton este gata, mai trebuie sa stii ca poate fi servita pe biscuiti sarati sau pe paine prajita. Totodata, pe pasta servita poti pune si 1-2 capere, gustul va fi mult mai bun si un pic mai acrisor.
Citeste si: Pizza la tigaie. Cum sa o faci in doar 10 minute
Pasta poate fi pastrata fara nicio problema la frigider, insa din cauza untului pe care il contine se va intari. Drept urmare, va trebui sa o scoti din frigider cu cel putin o ora inainte de a o servi, pentru a fi moale si pentru a putea fi intinsa pe feliile de paine prajita sau pe biscuitii sarati. Mai poti adauga pe deasupra si putina ceapa verde tocata.
Reteta este gata, asa ca iti dorim pofta buna! O poti servi ca pe un aperitiv delicios, asa ca nu o sa fie o problema sa faci micile gustari pentru invitatii tai. De asemenea, ar fi bine sa stii si cum sa faci un sos guacamole si de ce ingrediente ai nevoie.