Cum sa faci ciulama cu ciuperci ca sa iasa fina si delicioasa
Cum sa faci ciulama cu ciuperci ca sa iasa fina si delicioasa

Cum sa faci ciulama cu ciuperci ca sa iasa fina si delicioasa


Cum sa faci ciulama cu ciuperci. Fie ca o pregatim cu carne sau fara, ciulamaua cu ciuperci este un fel de mancare iubit de majoritatea dintre noi. Daca si tu vrei sa incerci sa faci acasa si nu stii cum, avem solutia pentru tine. Iata cum se face ciulamaua cu ciuperci ca sa iasa fina si delicioasa.

Acest fel de mancare era poate fi facut si pentru perioada in care se tine post, iar daca nu sunteti o persoana religioasa puteti adauga si carne de pui. Bineinteles, mamaliguta calda este absolut obligatorie pentru ciulamaua cu ciuperci!

Cum sa faci ciulamaua cu ciuperci ca sa iasa fina si delicioasa – Cuprins:
Cum se face ciulamaua cu ciuperci ca sa iasa fina si delicioasa
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente ciulama cu ciuperci
  • 1 kg carne de pui
  • 500 gr ciuperci
  • 1 buc. ceapa
  • 2 buc. morcovi
  • 1 buc. radacina de pastarnac
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • ½ buc. radacina telina
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 lingurite sare
  • 2 frunze dafin
  • 4 linguri ulei
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 2 l apa
  • piper macinat

Cum sa prepari ciulama cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci
Ciulama cu ciuperci

Primul lucru pe care il facem este sa fierbem carnea de pui in cei doi litri de apa, unde mai adaugam sarea. Lasati carnea sa fiarba timp de 20 de minute, iar in toata aceasta perioada luati si spuma care se formeaza.

Dupa ce spuma nu se mai formeaza, este momentul sa adaugam legumele, foile de dafin si cateva boabe de piper pentru a face supa de pui. Lasati totul sa fiarba timp de inca 20 de minute.

Intre timp, putem sa ne ocupam de ciuperci. Puteti alege orice ciuperci doriti, insa neaparat sa le taiati felii. Urmatorul pas este sa calim ciupercile cu putin ulei, asa ca nu va faceti probleme daca acestea se vor innegri. Dupa ce le-ati calit timp de 9-10 minute, ciupercile se scot din tigaie si se lasa la racit.

Supa de pui la fiert
Supa de pui la fiert

Supa de pui ar trebui sa fie gata, asa ca scoateti legumele separat, pe urma carnea de pui, iar zeama nu o aruncati pentru ca trebuie sa o strecurati si sa o folositi la ciulama.

Intr-o cratita adanca puneti untul la topit, apoi adaugati faina si amestecati foarte bine pana ce se dizolva in grasie. Adaugati un polonic de supa, pentru a se forma sosul.

Citeste si: Cum sa faci supa cu galuste dupa o reteta traditionala pe care nu multi o stiu

Cand sosul o sa inceapa sa fiarba mai adaugati supa pana ce veti obtine consistenta pe care o doriti pentru ciulamaua de ciuperci. Nu uitati sa adaugati sarea si piperul negru macinat, dupa gust. Pentru a face ciulamaua mai buna, puteti adauga si lapte, insa daca nu este pe placul vostru, renuntati la acest ingredient.

Dupa aproximativ 5 minute, adaugati si carnea de pui. Este de preferat sa o dezosati, pentru ca va fi mult mai usor de mancat. Amestecati foarte bine, iar apoi adaugati si ciupercile. Lasati totul la fiert timp de 5 minute, iar apoi ciulamaua este gata!