Cum sa faci ciorba de perisoare. Afla cum sa prepari cea mai buna ciorba acasa la tine, de ce ingrediente ai nevoie, care sunt pasii pe care sa ii urmezi in aceasta reteta si modul de preparare.
- 5 l apa
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 2 radacini patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- ½ radacina telina
- 2 linguri de ulei
- 500 ml bulion de rosii sau 4 rosii proaspete
- 2-3 oase de vita
- ½ litru bors
- sare
- 500 carne tocata (porc si vita)
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 ou
- boia
- sare
- piper
Reteta ciorba de perisoare. Cum sa o prepari si de ce ingrediente ai nevoie
Reteta de ciorba de perisoare nu mai are nevoie de nicio introducere, pentru ca majoritatea dintre noi au gustat deja acest preparat. Asadar, sa trecem la treaba!
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa pui 5 litri de apa intr-o oala incapatoare si apoi sa o pui pe foc. Dupa aceea, pune si oasele de vita la in apa, iar apoi asteapta pana ce se va forma spuma.
Spuma de la suprafata se inlatura folosind o spumiera. Oasele de vita se fierb in continuare, pana ce spuma de la suprafata nu se mai formeaza.
Pana termini cu fiertul oaselor, va trebui sa toci cubulete toate legumele pe care le vei folosi in acest preparat. Atunci cand spuma nu se mai formeaza, adauga morcovii taiati cubulete, telina si ceapa. Totul se lasa la fiert timp de 30 de minute si apoi continuam reteta de ciorba de perisoare.
Intre timp, va trebui sa te ocupi de compozitia din care se fac perisoarele. Astfel, carnea tocata se amesteca impreuna cu ceapa tocata, oul, patrunjelul, iar la final adaugi sarea si piperul. Totul se amesteca foarte bine pana ce compozitia se omogenizeaza.
Dupa ce ai amestecat foarte bine compozitia, este momentul sa formezi perisoarele. Tine la indemana un castron cu apa, pentru ca te va ajuta atunci cand le faci. Dimensiunile perisoarelor difera in functie de gusturi, asa ca nu vom intra in detalii aici. Asadar, poti prepara cum vrei tu aceasta ciorba de perisoare.
Acum, vom reveni la oala de ciorba. Dupa ce au trecut cele 30 de minute se adauga bulionul de rosii sau rosiile proaspete taiate cubulete, iar apoi ardeiul gras.
Borsul trebuie pus la fiert, iar atunci cand este pe cale sa dea in clocot se pune peste ciorba. Amesteca foarte bine, iar apoi lasa totul la fiert timp de 30 de minute.
Citeste si: Cum sa faci storceag de peste. Reteta originala din Delta Dunarii
Optional, se pot scoate oasele de vita din ciorba. Noi le lasam acolo pentru ca ne place sa le mancam atunci cand servim ciorba de perisoare. Totul tine de gusturi si de cum suntem obisnuiti sa servim acest preparat.
Dupa 10 minute, adauga si perisoarele crude. Acestea se vor fierbe in aproximativ 20 de minute sau atunci cand se vor ridica la suprafata ciorbei.
Evita sa amesteci ciorba dupa ce ai pus perisoarele, pentru ca risti ca acestea sa se farame. La final, se adauga si o legatura de patrunjel tocat, iar optional se poate pune si leustean tocat.
Reteta de ciorba de perisoare este gata. Poti servi acest preparat cu smantana si ardei verde sau murat. Acum ca ai terminat de preparat, iti dorim pofta buna!