Chiftele din piure de cartofi. Afla cum sa le prepari si de ce ingrediente ai nevoie, dar mai ales care sunt pasii pe care sa ii urmezi. Ce trebuie sa stii cand vrei sa le pregatesti!
- 1 kg cartofi
- 100 g cascaval
- 1 ceapa verde
- 1 legatura marar verde (optional)
- pesmet
- sare
- piper negru proaspat macinat
- 500 ml ulei pentru prajit
Reteta chiftele din piure de cartofi. Cum sa le prepari
Stim ca suna ciudat, insa poti prepara chiftele si din piure de cartofi, daca nu vrei sa folosesti compozitia clasica in care se utilizeaza carne tocata. Asadar, pentru cei ce nu consuma carne, acest preparat este ideal.
Bineinteles, primul lucru cu care vei incepe va fi sa fierbi cartofii. Nu este nevoie sa ii cureti de coaja, doar sa ii speli foarte bine si apoi sa ii pui la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.
Cartofii vor fi fierti atunci cand o sa poti infige in acestia o furculita destul de usor. Dupa asta, scoate-i si pune-i in apa rece. Daca ai si cateva cuburi de gheata cu atat mai bine.
Este necesar sa ii pui in apa rece imediat dupa ce i-ai fiert pentru ca iti vei usura munca. Acesta este un truc al marilor bucatari, pentru ca din cauza diferentei de temperatura cartofii se vor decoji extrem de usor.
Dupa ce i-ai decojit, cartofii se paseaza folosind o furculita. Incearca sa nu ii strivesti ca atunci cand prepari piure foarte fin, pentru ca vor fi mai greu de preparat.
Citeste si: Chiftele de dovlecei cu cartofi. Cum sa le pregatesti si care este reteta
Asadar, dupa ce i-ai pasat, cartofii se vor amesteca impreuna cu ceapa verde tocata marunt, dar si cu restul ingredientelor. Pe scurt, adauga peste cartofii pasati oul, cascavalul, dar si sare si piper dupa gust. amesteca foarte bine daca vrei sa faci chiftele din piure de cartofi delicioase.
Daca iti place mararul, atunci poti toca o legatura de marar verde, pe care sa o incorporezi in compozitia ta. Desigur, daca vrei sa adaugi si alte condimente, poti imbunatati reteta dupa propriul plac.
Toata compozitia se amesteca pana la omogenizare, iar apoi este momentul sa formezi chiftelele. Le poti face rotunde, plate sau poti alege orice forma doresti, gustul nu va fi schimbat deloc.
Dupa ce le-ai format, chiftelele se vor da prin pesmet sau faina, iar apoi se lasa timp de 30 de minute pe o tava. Intre timp, pregateste o tigaie in care pui cei 500 ml de ulei, pentru ca acolo le vei praji.
Chiftelele se vor prajit aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, pana ce se vor rumeni. Reteta este gata, asa ca iti dorim pofta buna!