Cum sa folosesti uleiul de Tulsi. Beneficii, proprietati, contraindicatii
Cum sa folosesti uleiul de Tulsi. Beneficii, proprietati, contraindicatii

Cum sa folosesti uleiul de Tulsi. Beneficii, proprietati, contraindicatii


Cum sa folosesti uleiul de Tulsi. Busuiocul sfant sau Tulsi este originar din India unde, de altfel  este considerat a fi regina plantelor, una dintre cele mai sacre plante din medicina traditionala indiana, asta gratie beneficiilor pe care le aduce sanatatii. Uleiul de busuioc sfant seamana destul de mult cu cel de busuioc si cuisoare, gratie aromei puternice pe care o are.

Cum sa folosesti uleiul de Tulsi. Beneficii, proprietati, contraindicatii – Cuprins:

Ulei de Tulsi. Beneficii

Busuioc sfant
Busuioc sfant

Trebuie sa iti spun inca de la inceput ca acest ulei contine eugenol in proportie de 85% si ca acesta este compusul responsabil pentru aroma caracteristica.

Mai contine, in plus, estragole, B-Bisabolene, vitamina C si cineole. Toti acesti compusi fac din uleiul de busuioc sfant un remediu excelent pentru piele si par, in mare parte datorita proprietatilor antiinflamatoare.

Asadar, uleiul de busuioc sfant este recomandat mai ales pentru ameliorarea unor afectiuni ale pielii, dar si pentru pielea matura, datorita efectului anti-imbatranire pe care il are. Acest produs ajuta la combaterea radicalilor liberi si previne, in acest fel, aparitia ridurilor.

Pentru ca este bogat in vitamina C, uleiul de busuioc sfant elimina petele pigmentare. Apoi, prin efectul linaloolului, ajuta la tonifierea tenului si ii reda acestuia un aspect catifelat si stralucitor.

Cum sa folosesti uleiul de Tulsi

Uleiul de Tulsi
Uleiul de Tulsi

Trebuie sa mai stii ca uleiul de busuioc sfant amelioreaza problemele care apar in acnee. Este important sa adaugi putin ulei in crema de fata sau sa il aplici pe zonele cu probleme. Atentie! Fiind un ulei cu o aroma puternica, te sfatuiesc sa il amesteci cu un ulei purtator, cum este cel de masline, inainte de a-l aplica, in caz contrar risti sa iti agravezi problemele.

Daca urmezi o astfel de terapie, atunci intr-o saptamana tenul tau va arata mai bine. Tot pentru ameliorarea acneei poti prepara o masca de fata cu ulei de tulsi, pudra de lemn de santal, zeama de lamaie si apa de trandafiri.

Daca punctele negre iti afecteaza tenul, poti folosi acest ulei pentru a preveni aparitia punctelor negre. In acest sens trebuie sa prepari o masca din ulei de tulsi, miere si zeama de lamaie pe care sa o aplici pe fata in fiecare zi si sa o lasi sa actioneze timp de 10 minute.

Arsurile, pruritul si ranile de la nivelul pielii sunt ameliorate cu uleiul de tulsi. In plus, acesta stimuleaza cresterea parului. Este important ca dupa aplicare sa masezi usor scalpul. Tine cont ca senzatia de furnicaturi, de arsura la nivelul scalpului este una absolut normala si este cauzata de circulatia sangelui care stimuleaza foliculii firului de par.

Daca nu ti se pare o idee buna, poti adauga acest ulei in samponul cu care te speli pe par si efectul va fi acelasi, de stimulare a cresterii parului. Acest remediu poate fi utilizat si daca te confrunti cu caderea semnificativa a parului. 

Masca de par
Masca de par

Amestecat cu bicarbonat de sodiu, uleiul de busuioc sfant se aplica pentru combaterea ingrasarii rapide a parului. Tot ce trebuie sa faci este sa masezi scalpul cu acest amestec, sa il lasi sa actioneze cateva minute, apoi sa te speli pe par normal si sa clatesti cu mare grija.

Pe de alta parte, daca ai un scalp foarte uscat, fa un masaj cu un amestec realizat din ulei de tulsi si ulei de cocos si poti scap atat de senzatia de mancarime, de prurit, cat si de matreata.

Asa cum ti-am spus deja, este important sa nu folosesti acest ulei direct pe piele. Aplica-l intotdeauna impreuna cu un ulei purtator, adica un ulei ceva mai prietenos cu pielea, cu o aroma mai putin puternica. Ti-am spus deja ca poti folosi uleiul de masline ca ulei purtator, dar la fel de bine poti utiliza si uleiurile de migdale sau de susan.

Citeste si: Cum sa folosesti uleiul de moringa. Beneficii, proprietati, utilizare, contraindicatii

Trebuie sa mai stii ca sunt o serie de compusi in uleiurile esentiale, mai ales in cele cu aroma puternica, asa cum este uleiul de busuioc sfant, care pot produce reactii alergice la nivelul pielii, mai ales in cazul persoanelor cu ten sensibil sau care sunt ceva mai predispuse la alergii.

Daca te stii cu alergii discuta cu medicul tau inainte de a folosi acest ulei si testeaza-ti toleranta aplicandu-l pe o suprafata mica de piele. Daca zona se inroseste, se umfla sau apare senzatia de mancarime, atunci, cel mai probabil, acest ulei nu este pentru tine.

Totodata, acest ulei este contraindicat femeilor insarcinate, celor care alapteaza, dar si persoanelor care sufera de convulsii.