Cum sa folosesti Telegram. Functii pe care WhatsApp nu le are
Cum sa folosesti Telegram. Functii pe care WhatsApp nu le are

Cum sa folosesti Telegram. Functii pe care WhatsApp nu le are


Cum sa folosesti Telegram. Serviciile de mesagerie Telegram si WhatsApp sunt de ceva vreme intr-o mare concurenta. Desi Telegram este ceva mai recent aparut in piata, el vine cu o serie de functii care sunt in avantajul utilizatorilor si care nu au fost dezvoltate de aplicatia WhatsApp. In plus, datele care trec prin Telegram sunt criptate si securizate, ceea ce da mai multa incredere utilizatorilor.

Cum sa folosesti Telegram. Functii pe care WhatsApp nu le are – Cuprins:

Cum sa folosesti Telegram. Ce functii ofera in plus, fata de WhatsApp

Cum sa folosesti Telegram
Cum sa folosesti Telegram

Asa cum am spus, Telegram e de ceva mai putin timp in piata, insa datorita unor functii, pe care le vom detalia mai jos, dar si a avantajelor de mai sus, a reusit sa stranga putin peste o jumatate de miliard de utilizatori. Este putin in raport cu gigantul WhatsApp care se bucura de un numar de 2 miliarde de utilizatori, insa functiile dezvoltate de Telegram sunt, cel putin pentru moment, unice pe piata acestui tip de servicii de comuncatii. Iata cum sa folosesti Telegram.

Blocarea accesului la unele conversatii inseamna ca poti proteja unele dintre conversatii cu parole, astfel incat acestea sa nu poata fi vazute de alte persoane. Aceasta este una dintre functiile Telegram, care nu se regaseste si la rivala WhatsApp. Pentru a bloca accesul la una sau mai multe conversatii trebuie sa mergi la Settings – Privacy and Security – Password Lock unde vei seta parola pe care ti-o doresti.

Telegram iti permite editarea mesajelor, adica poti modifica oricand greselile de scriere sau mesajele de tip pasiv-agresiv. WhatsApp nu permite editarea textului, dar iti ofera posibilitatea de a sterge cu totul mesajul gresit. Desigur si in Telegram este vorba despre viteza ta de reactie. Ai grija sa faci corecturile care se impun inainte ca destinatarul mesajului sa citeasca textul tau… mai ales daca e unul malitios.

Citeste si: Cum sa vorbesti pe WhatsApp fara sa apari online pentru ceilalti utilizatori

Telegram iti permite sa restrictionezi redirectionarea mesajelor. Ceea ce inseamna ca daca nu vrei ca un mesaj pe care l-ai trimis cuiva sa ajunga la o terta persoana, poti restrictiona redirectionarea lui. Lucru care pe WhatsApp nu se intampla si din cauza caruia te trezesti in conversatie cu mesaje redirectionate frecvent… Revenind la Telegram, poti restrictiona mesajele in Settings – Privacy and Security – Forwarded Messages si de acolo vei putea restrictiona utilizatorii din lista ta.

Cum sa folosesti Telegram. O alta functie importanta la Telegram este ca aceasta aplicatie nu salveaza pozele automat, daca nu doresti asta. Poti face acest lucru, sa dezactivezi salvarea automata prin Options – Automatic Media Download, unde trebuie sa debifezi optiunea Save to Gallery.

Trebuie sa mai stii ca daca activezi chatul din Telegram in baza locatiei tale, poti adera la alte grupuri din conversatie din apropierea ta, singura conditie fiind ca aceste grupuri sa fie publice.

Telegram
Telegram

In fine, poate o functie esentiala este cea de filtrare a continutului sensibil. Este utila mai ales in familiile in care exista si copii. Telegram iti ofera filtre de continut cu ajutorul carora poti elimina rezultatele pe care le consideri ca fiind daunatoare din punctul de vedere al continutului.

Un alt avantaj cu care Telegram a intrat pe piata este ca iti protejeaza datele personale. Spre deosebire de WhatsApp care a conditionat recent utilizarea serviciului de accesul gigantului Facebook la datele tale. Asadar, este bine sa stii cum sa folosesti Telegram.

Am mai mentionat asta, dar cumva simt nevoia sa iti repet. Telegram ofera un nivel superior de securitate, inclusiv prin Secret Chats, acele conversatii criptate, care nu permit redirectionarea conversatiei sau a unor continuturi distribuite in cadrul conversatiei si care, si asta nu am spus deja, sincronizeaza perfect modificarile, in sensul in care daca un utilizator sterge un mesaj, atunci acesta va disparea automat si din conversatia celeilalte persoane. In plus, Telegram ofera optiunea ca aceste mesaje sau conversatii sa se stearga automat dupa un anumit interval de timp.

Trebuie sa iti mai spun ca Telegram, desi este utilizat tot in baza numarului de telefon, nu conditioneaza utilizarea de pe desktop de activarea internetului de pe telefonul mobil. Cu alte cuvinte, poti trimite si primi mesaje pe Telegram daca l-ai accesat pe laptop, chiar daca internetul de pe telefonul mobil este inchis.

In plus, Telegram iti permite sa personalizezi aplicatia mai mult decat WhatsApp, in sensul ca iti poti alege mai usor interfata grafica si sa o adaptezi dorintelor si preferintelor tale, mai ales din punctul de vedere al culorilor. Totodata, Telegram are avantajul de a fi utilizat extrem de usor. Chiar si de la prima utilizare iti dai seama ce ai de facut si nu ridica niciun fel de dificultate.