Cum sa-ti cumperi rapid si usor un domeniu prin ROTLD


Daca esti in cautarea unui domeniu si nu stii cum sa il cumperi, iti vom explica in detaliu ce trebuie sa faci pentru a achizitiona unul. Iata care sunt pasii pentru a cumpara rapid si usor un domeniu prin ROTLD, autoritatea oficiala (registru) pentru domeniile .ro.

Cum sa-ti cumperi rapid si usor un domeniu prin ROTLD – Cuprins:

Care sunt pasii atunci cand cumperi un domeniu online?

Primul pas este sa accesati siteul rotld.ro, sectiunea domenii .ro. Mai departe, accesezi sectiunea inregistrare domeniu .ro.

Cel mai important este sa vezi daca domeniul pe care doresti sa il achizitionezi este liber, iar lucrul acesta il faci in sectiunea Inregistrare Domeniu .ro. Daca este nu este liber, vei primi mesajul „Domeniul este deja inregistrat”, asa ca va trebui sa alegi un alt nume.

Daca domeniul este liber, trebuie sa stii ca poti inregistra un domeniu pentru o perioada de 1 an sau poti alege o perioada pana la 10 ani.

Mare atentie, pentru ca trebuie sa stii conditiile care se aplica:

  • Formularul permite inregistrarea a cel mult 12 domenii noi cu urmatoarele ierarhii: .ro, .com.ro, .org.ro, .tm.ro, .nt.ro, .nom.ro, .info.ro, .rec.ro, .arts.ro, .firm.ro, .store.ro and .www.ro. 
  • Caracterele permise pentru numele de domenii .ro sunt literele latine de la A la Z, diacriticele romanesti (ă, â, î, ș și ț – s și t cu virgulă dedesubt), cifrele arabe (de la 0 la 9), semnul minus „-”
  • Un nume de domeniu nu poate incepe si nu se poate termina cu caracterul cratima „-”
  • Caracterul cratima „-” este permis simultan pentru pozitiile 3 si 4 numai daca numele de domeniu incepe cu xn

Dupa ce ai selectat perioada dorita, apasa butonul „Adauga”. Costul serviciului pentru inregistrarea unui domeniu „.ro” este de 12 euro la care se adauga TVA (19%). Valoarea totala este de 14,28 € pe an (1 an = 365 zile).

Cum platesti un domeniu online?

Dupa ce ti-a aparut costul pe care il ai pentru inregistrarea domeniului, apasa butonul „Continua”. Ti se va explica procedura pentru inregistrare domenii si subdomenii .ro, regulile, contractul si responsabilitatea pentru utilizarea legala.

Selecteaza checkbox-ul pentru a confirma ca este de acord cu procedura pentru inregistrare domenii si subdomenii .ro. Pasul urmator este sa alegi si detinatorul domeniului care poate fi: Persoana fizica, Persoana fizica autorizata, Organizatie necomerciala, Companie comerciala, Institutie guvernamentala, Institutie publica sau Alt tip de institutie.

Dupa ce ai selectat detinatorul domeniului, vei fi indrumat la formularul pentru cerere inregistrare domenii. Trebuie sa completezi toate campurile obligatorii, selectezi checkbox-ul ca ai citit si esti de acord, iar urmatorul pas este sa apesi butonul „Trimite comanda ferma”.

Cererea pentru inregistrare va fi transmisa la registrul de domenii .ro, ICI-RoTLD. Vei primi factura proforma pe email, unde vei gasi si instructiunile de plata. Factura poate fi achitata prin transfer bancar sau prin plata online. Daca alegi sa achiti online apasa butonul „Plata online”. Dupa ce vei achita, vei primi in scurt timp si confirmarea platii. Felicitari, tocmai ai cumparat primul tau domeniu.ro!