Cum sa instalezi si sa faci update la ultimele drivere Nvidia
Cum sa instalezi si sa faci update la ultimele drivere Nvidia

Cum sa instalezi si sa faci update la ultimele drivere Nvidia


Pentru a te asigura ca PC-ul tau functioneaza cum trebuie, este necesar sa ai toate update-urile facute la zi. Afla cum sa instalezi si sa faci update la ultimele drivere Nvidia, pentru a te asigura ca placa ta video va functiona la parametri optimi.

Cum sa afli ce model de placa video ai in computerul tau

Inainte de a face un update, trebuie sa vezi ce tip de placa video ai instalata in computerul tau. Trebuie sa mai stii si ca majoritatea PC-urilor vin cu doua placi video, una integrata in placa de baza si una dedicata.

Scopul tau este sa actualizezi placa de video deidcata, pentru ca aceasta este cea care iti reda imaginea in jocurile video sau atunci cand folosesti programe de grafica.

Se recomanda descarcarea unui driver doar de pe site-ul producatorului, pentru ca in acest fel vei fi sigur ca o sa descarci ultima versiune si daca vei avea ceva probleme, o sa le poti cere acestora ajutorul.

Pentru a vedea ce tip de placa video ai pentru un PC care are instalat sistemul de operare Windows 10, trebuie sa urmezi acesti pasi:

  • Apasa butonul „Start”
  • Acceseaza sectiunea Settings > Devices
  • Apasa Printers & Scanners or Conneced devices > Device manager

La sectiunea Device Manager, da click sa vezi toate elementele sectiunii Display adapters si o sa ti se afiseze toate placile video instalate in sistem.

Afla si cum sa iti transformi telefonul vechi intr-o camera de supraveghere.

Cum sa instalezi drivere si sa faci update la o placa video Nvidia

Cum sa instalezi driver si sa faci update placa video Nvidia
Cum sa instalezi driver si sa faci update placa video Nvidia

Primul pas pentru a instala un driver pentru o placa video Nvidia, este sa iti instalezi Nvidia Display Driver, un program care de ajuta sa iti updatezi placa. Daca ai deja o placa video de la Nvidia, atunci mai mult ca sigur ai si acest software instalat in computerul tau.

Site-ul companiei te poate ajuta cu scanarea sistemului tau si cu identificarea automata a tipului de placa video pe care il ai instalat. Poti face acest lucru aici:

Daca sistemul nu ti-a detectat placa video, atunci trebuie sa faci totul manual, adica sa accesezi nvidia.com si sa alegi singur tipul tau de placa video, iar mai apoi sa descarci driver-ul in computerul tau.

Dupa ce ai descarcat driver-ul, deschide-l si instaleaza-l in computerul tau. Urmareste instructiunile, iar cand instalarea se va termina vei fi intrebat daca restartezi computerul. Te sfatuim sa o faci, pentru ca in acest fel tot sistemul se va updata si vei putea folosi noile drivere pentru placa ta video.