IT & Tech

Cum sa instalezi iOS 14 chiar acum pe telefonul tau. Downloadeaza de aici ultima versiune pentru iPhone

Daca vrei sa ai ultimul sistem de operare pentru iPhone, adica iOS14, iti explicam ce trebuie sa faci pas cu pas. Iata cum sa instalezi iOS14 pe telefonul tau si cum sa downloadezi ultima versiune pentru iPhone.

Dupa cum bine stiti, atunci cand vine luna iulie, Apple anunta o noua versiune a sistemului de operare iOS pentru iPhone, dar update-ul o sa vina oficial abia peste trei luni. Anul acesta, la WWDC (Worldwide Developers Conference) adica celebra prezentare Apple, compania a anuntat noua versiune care va fi lansata oficial abia la toamna.

Totusi, daca nu vrei sa astepti atat de mult si vrei sa vezi noutatile aduse de iOS 14, iti vom arata cum poti sa ai acces la versiunea beta a sistemului de operare si cum sa te alaturi comunitatii de testeri Apple.

Ce este, de fapt, o versiune beta a sistemului de operare iOS?

iPhone 11

Ei bine, o versiune beta a sistemului de operare iOS este o versiune de test, pe care Apple o testeaza pana aceasta este lansata oficial. Perioada de test are ca scop identificarea posibilelor erori, testarea noilor aplicatii, dar si mici imbunatatiri aduse sistemului de operare.

Sunt doua feluri de versiuni beta, unele publice la care au acces userii si unele pentru programatori sau companii care ofera aplicatii si acestea se numesc developer beta.

Indiferent de versiune, iOS beta insemna testarea noilor tehnologii asa ca trebuie sa va asteptati la erori sau diverse probleme, iar aplicatiile nu vor merge asa cum sunteti obisnuiti de obicei. Se intampla ca telefonul sa se blocheze complet si sa mai poata fi folosit atunci cand se lanseaza urmatoarea versiune beta a sistemului de operare, asa ca aveti mare grija!

Apple a lansat deja versiunea beta a sistemului de operara iOS pentru iPhone, insa aceasta este disponibila doar pentru programatori sau companiile care se ocupa de dezvoltarea de aplicatii. Recomandam folosirea unei versiuni mai vechi de iPhone pentru a fi siguri ca inca mai puteti folosi telefonul in viata de zi cu zi.

Afla si cum sa activezi Dark Mode pe iPhone sau cum sa faci precomanda la noul iPhone 12!

Cum sa downloadezi si sa instalezi ultima versiune beta a iOS 14?

iOS 14

Daca stii in ce te bagi si inca vrei sa descarci ultima versiune beta a iOS 14, trebuie sa verifici mai intai daca iPhone-ul tau este compatibil cu aceasta. Va trebui sa ai minimum un iPhone 6S sau modele mai noi.

Urmatorul pas este sa te inregistrezi ca un programator sau ca o companie care dezvolta aplicatii pentru Apple, asa ca acest lucru o sa te coste $99 pe an.

Iata cum poti instala iOS 14 developer beta in 8 pasi simpli:

  • Deschide aplicatia Safari, mergi la developer.apple.com si acceseaza folosindu-te de Apple ID
  • In sectiunea Downloads selecteza iOS 14 beta si apasa Install Profile, pe urma accepta conditiile
  • Acum, mergi la Settings in meniul telefonului tau si o sa vezi Profile Downloaded in partea de sus a ecranului. Daca nu vezi acest lucru acceseaza General > Profile si apasa pe profilul iOS 14 beta
  • Apasa Install iOS 14 beta profile
  • Va trebui sa citesti termenii si conditiile, asa ca trebuie sa fii de acord cu acestia
  • Restarteaza-ti telefonul
  • Acceseaza Settings > General > Software Update, unde ar trebui sa vezi iOS 14 beta. Apasa download si Install
  • Asteapta pana ce iPhone-ul tau descarca noua versiune iOS, pe urma apasa Install

Daca totul a mers conform acestor pasi, ar trebui sa ai noua versiune beta iOS 14 instalata pe iPhone-ul tau.

Cum sa downloadezi iOS 14 public beta?

iPhone

Update: Apple a lansat in sfarsit versiunea iOS 14 Public Beta asa ca cei care vor sa o downloadeze si sa o instaleze o pot face de pe beta.apple.com. Pentru a o instala, aplici pasii pe care ti i-am explicat mai jos.

In momentul acesta, nu exista o versiune beta pentru public ci doar pentru programatori. Daca nu esti un programator si vrei o versiune beta neaparat, acest lucru este posibil, insa ai grija pentru ca vei incalca termenii si conditiile Apple. Mai mult, daca ceva se strica la iPhone-ul acest lucru va duce la invalidarea garantiei dispozitivului tau.

Vei putea gasi si downloada o versiune beta a iOS 14 la o simpla cautare pe Google. Dupa ce vei descarca, urmeaza pasii de mai sus si o sa o poti instala pe telefonul tau.

Dupa cum spuneam o versiune iOS public beta nu esta lansata inca, dar o asteptam luna aceasta, asa ca nu o sa mai dureze foarte mult timp.

Pentru a instala iOS 14 public beta trebuie sa urmezi acesti pasi:

  • Acceseaza site-ul beta.apple.com, apasa Sign Up si inregistreaza-te cu Apple ID
  • Intra in Beta Software Program
  • Apasa Enrol your iOS device
  • Acceseaza beta.apple.com/profile de pe iPhone-ul tau
  • Descarca si instaleaza profilul
  • Acum acceseaza Settings > General > Software update si o sa vezi ultima versiune a iOS instalata pe iPhone-ul tau

iOS 14 a primit versiunea finala, iata cum o poti instala

iPhone iOS 14

In sfarsit, iOS a ajuns la versiunea 14 si se poate descarca pentru a fi instalata pe iPhone-ul tau.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a iti updata iPhone-ul:

  • Deschide aplicatia „Settings” si selecteaza „General”
  • Apasa „Software update”
  • O sa vezi o notificare ce descrie noutatile care vin cu acest update. Apasa „Download and Install” si urmeaza pasii
  • Trebuie sa stii ca in timp ce update-ul se instaleaza, nu o sa iti poti folosi dispozitivul, asa ca timp de 15 minute va trebui sa ai rabdare!
Share
Published by
andrei