Cum sa incarci bateria la telefon in mod corect pentru a ii prelungi durata de viata
Cum sa incarci bateria la telefon in mod corect pentru a ii prelungi durata de viata

Cum sa incarci bateria la telefon in mod corect pentru a ii prelungi durata de viata


Cu siguranta vrei ca telefonul tau sa tina cat mai mult timp, asa ca trebuie sa ai grija de bateria acestuia. Iata cum sa incarci telefonul in mod corect si ce ar trebui sa nu faci pentru ca aceasta sa tina cat mai mult.

Cum sa incarci bateria la telefon in mod corect si sa ii prelungesti durata de viata – Cuprins:

Cea mai buna metoda de a incarca telefonul

Telefon la incarcat
Telefon la incarcat

Cautam constant modalitati pentru ca bateria telefonului sa tina cat mai mult, asa ca aceste sfaturi iti vor fi de folos cu siguranta. Daca deja ai un telefon cu o vechime mai mare de un an, atunci sigur ai observat ca bateria nu mai tine ca atunci cand acesta era nou. Tocmai de aceea, este necesar sa prelungesti viata acesteia pentru cat mai mult timp.

Toata lumea se ghideaza dupa mitul ca ocazional trebuie sa descarci bateria in totalitate si sa o incarci pentru a sterge „memoria bateriei”. Ei bine, acest lucru nu este valabil in cazul bateriilor de tip Litiu-ion ci la bateriile vechi de tip Ni-Mh.

Trebuie sa stii ca este in regula sa incarci partial bateria si acest lucru poate avea efecte benefice. Atunci cand bateria Li-ion este aproape de descarcare, aceasta functioneaza la o tensiune mai mica. Pe masura ce bateria se incarca, tensiunea se mareste pana ce aceasta ajunge la nivelul de 70%. Dupa aceea, tensiunea ramane constanta pana ce bateria este incarcata complet.

Conform expertilor, este bine sa incarci telefonul la o capacitate cuprinsa intre 30% si 80%, iar in acest fel vei mari si durata de viata a bateriei. Asadar, nu lasa telefonul sa se descarce complet si nu incarca bateria pana la 100%, pentru ca aceste lucruri vor scurta durata de viata a acesteia.

Totodata, nu lasa telefonul la incarcat pe toata perioada noptii, pentru ca pe termen lung aceaasta practica iti va afecta bateria. Aceasta va stoca energia mult mai bine, daca o vei incarca exact cum ti-am mentionat.

Cum sa iti incarci telefonul in mod corect si sa prelungesti durata de viata a bateriei

Incarcare wireless telefon
Incarcare wireless telefon

Facand un rezumat al lucrurilor pe care le-am mentionat mai sus, o sa iti spunem cum sa iti incarci telefonul in mode corect, pentru a proteja bateria acestuia. De asemenea, poti lua in considerare si cumpararea unui acumulator extern pe care sa il iei pretutindeni cu tine. Il poti cumpara de pe eMag si costa doar 25 de lei!

Iata ce trebuie sa iei in considerare atunci cand iti incarci telefonul:

  • Evita un ciclu complet de incarcare, adica de la 0 la 100% sau sa lasi telefonul sa se incarce pe toata perioada noptii. Recomandam mai multe incarcari partiale, decat o incarcare completa!
  • Opreste incarcarea telefonului la 80%, este mai bine pentru baterie decat sa o opresti la 100%
  • Evita incarcarea folosind tehnologii de tip „fast charging”, adica acea incarcare rapida care creste temperatura bateriei si totodata ii scurteaza si viata
  • Temperatura ridicata este un inamic al bateriei de telefon, asa ca nu acoperi telefonul atunci cand il incarci si tine-l departe de locurile extrem de calduroase
  • Opreste telefonul atunci cand il incarci
  • Evita sa te joci sau sa vezi video atunci cand telefonul este la incarcat, pentru a evita incalzirea bateriei dar si mini-ciclurile de incarcare

Afla si cum sa iti dezinfectezi in mod corect telefonul si cat de des trebuie sa o faci sau cum sa iti dai seama daca cineva iti spioneaza conversatiile pe WhatsApp.