Cum sa le dezvalui copiilor adevarul despre Mos Craciun fara sa le distrugi copilaria
Cum sa le dezvalui copiilor adevarul despre Mos Craciun fara sa le distrugi copilaria

Cum sa le dezvalui copiilor adevarul despre Mos Craciun fara sa le distrugi copilaria


Ei bine, vine o vreme cand nu ii mai poti pacali pe copii ca Mos Craciun exista, asa ca va trebui sa le explici cum sta treaba. Iata cum sa le dezvalui copiilor adevarul despre Mos Craciun, fara sa le distrugi copilaria.

Cum sa le dezvalui copiilor adevarul despre Mos Craciun fara sa le distrugi copilaria – Cuprins:

Cand sunt copii gata sa afle totul despre Mos Craciun?

Noi am inceput povestea despre Mos Craciun, tot noi suntem datori copiilor nostri sa o si terminam. Ganditi-va ca acest lucru este, de fapt, o invitatie despre cum va vedea familia voastra povestea lui Mos Craciun.

O sa vina o vreme cand copilul tau te va intreba daca Mos Craciun chiar exista, iar raspunsurile pe care le primesc cei mici sunt „sigur ca exista!” sau vei ocoli raspunsul. Daca un copil este satisfacut de raspunsul primit, inseamna ca el nu este inca pregatit sa se opreasca in a crede povestea.

Atunci cand un copil spune „Mos Craciun nu exista, asa e?”, este un semn clar ca cei mici sunt gata sa auda adevarul si nu or sa fie foarte surprinsi de raspuns.

Legat de varsta la care cei mici sunt pregatiti sa auda adevarul, expertii spun ca acest lucru se intampla intre 7 si 10 ani. Majoritatea copiilor nu mai cred in Mos Craciun dupa ce au implinit varsta de 8 ani.

Afla si cum sa fentezi un test poligraf sau cum sa afli semnificatia orelor fixe!

Cum sa le spui copiilor adevarul despre Mos Craciun?

Copiii reactioneaza diferit atunci cand aud adevarul despre Mos Craciun, asa ca ai grija cum le spui. Unii copii se simt mandri ca au auzit adevarul, in timp ce altii se simt rusinati ca au crezut toata aceasta poveste atata timp. Bineinteles, exista si copii care sunt tristi dupa ce aud adevarul.

Nu incerca sa iti faci copilul sa reactioneze intr-un anumit fel, asigura-te ca ii explici povestea si il faci sa pastreze spiritul sarbatorilor. Este amuzant sa vorbesti cu copiii tai despre spiritul Craciunului in vacante, chiar daca acestia sunt destul de mari pentru a mai crede in batranelul imbracat in costum rosu.

Incearca sa iti faci copilul sa inteleaga ca sarbatorile sunt despre generozitate, bunatate si fericire. Aceste lucruri tin magia sarbatorilor vie si nu conteaza varsta pe care o avem.

Ajuta-ti copilul sa fie chiar el Mos Craciun! Explica-i copilului tau ca daca a crescut, poate chiar el sa devina Mos Craciun. Sa fii Mos Craciun nu inseamna sa ti se acorde credit atunci cand faci un cadou, ci sa oferi fara sa fii egoist! Invata-ti copilul sa daruiasca fara sa astepte o multumire, in acest fel se va obisnui sa ajute pe toata lumea, ceea ce inseamna ca o sa devina un om extrem de bun!