Solutii ieftine inchidere balcon. Cum sa inchizi balconul cu costuri minime
Solutii ieftine inchidere balcon. Cum sa inchizi balconul cu costuri minime

Solutii ieftine inchidere balcon. Cum sa inchizi balconul cu costuri minime


Solutii ieftine inchidere balcon. Afla cum sa inchizi balconul cu costuri minime, dar si care sunt cele mai bune solutii pe care le poti folosi. De asemenea, iti explicam avantajele si dezavantajele, ce trebuie sa stii inainte de a face acest lucru.

Solutii ieftine inchidere balcon. Cum sa inchizi balconul cu costuri minime – Cuprins:

Solutii ieftine inchidere balcon. Cum sa faci asta si ce costuri exista

Solutii ieftine inchidere balcon
Solutii ieftine inchidere balcon

Daca locuiesti la bloc si vrei sa beneficiezi de mai mult confort pe perioada sezonului rece sau vrei sa iti protejezi plantele, atunci cu siguranta iei in calcul sa inchizi balconul. Iata care sunt cele mai ieftine solutii pentru a face o inchidere a unui balcon.

Cea mai la indemana solutie o reprezinta rulourile transparente, acestea se pot monta foarte usor si costurile nu se compara ca atunci cand vrei sa inchizi balconul folosind termopane.

Un prim avantaj al rulourilor transparente este ca acestea se pot folosi doar atunci cand este nevoie, adica in sezonul rece atunci cand temperaturile scad destul de mult.

Rulourile se pot strange destul de usor, asa ca nu va fi o problema sa deschizi spatiul atunci cand ai nevoie. Asadar, este o solutie de luat in calcul.

Un alt mare avantaj este ca folosind rulourile transparente, condensul sau mucegaiul nu vor aparea. Acest lucru se poate intampla doar la inchiderea ermetica a balconului, folosind geamuri termopan.

Principalul dezavantaj al rulourilor este ca in timp, acestea se pot matui sau acea folie se poate crapa din cauza soarelui. Deci, trebuie sa iei in calcul si acest aspect, care nu se intampla daca folosesti geamuri termopane.

Un alt dezavantaj il reprezinta faptul ca rulourile nu izoleaza si fonic spatiul sau nu il izoleaza chiar atat de bine ca in cazul unor geamuri de sticla.

Inchidere balcon sticla securizata
Inchidere balcon sticla securizata

Solutii ieftine inchidere balcon. O alta solutie este un sistem de inchidere culisant, cu sticla securizata. Ca si in cazul rulourilor, principalul avantaj este ca aceste panouri de sticla pot glisa pe toata lungimea inchiderii, ceea ce inseamna ca poti deschide si inchide balconul in cateva zeci de secunde.

Alte avantaje ale panourilor este ca vor izola termic si balconul, ofera protectie si la intemperii, dar vor izola si fonic spatiul. Asadar, o sa iti de zgomotul masinilor de afara.

Sticla folosita pentru aceste panouri poate avea o grosime de 8 sau 10 mm si poate fi simpla sau dubla. Mai mult, feroneria este confectionata din otel inoxidabil si aluminiu, ceea ce inseamna ca va rezista foarte mult timp fara absolut nicio problema.

Un alt avantaj este ca sistemul se poate bloca si ca nu va putea fi deschis de copii. Daca ai copii, acesta este un lucru extrem de util, asa ca parintii vor tinde in alegerea acestei solutii.

Pe langa asta, panourile din sticla securizata vin si cu un sistem de drenare a apei, ceea ce inseamna un risc mai mic pentru infiltratii sau aparitia condensului. De asemenea, se pot monta pe orice tip de balcon, fie ca este curb, in forma de ā€œUā€ sau ā€œLā€.

Ca si dezavantaje, principalul il reprezinta costurile. Bineinteles, panourile din sticla securizata costa mai mult decat rulourile transparente, insa este o solutie de durata care se amortizeaza in timp. Mai exista si riscul de aparitie a mucegaiului, asa ca ia in vedere si acest aspect!

Inchidere balcon geamuri termopane
Inchidere balcon geamuri termopane

Solutii ieftine inchidere balcon. O a treia solutie pentru a inchide balconul o reprezinta geamurile termopan. Acestea vin cu destul de multe avantaje, asa ca ar fi bine sa stii care sunt acestea.

In primul rand, vorbim despre eficienta energetica. Deoarece spatiul este inchis ermetic, termopanele ajuta la economisirea energiei, ceea ce inseamna ca vei beneficia de facturi mai mici la incalzire.

Geamurile termopane au o durata de viata de peste 50 de ani, iar asta inseamna ca vor rezista foarte mult timp fara probleme. Pe langa asta, se pot intretine destul de usor, asa ca nu va fi o problema sa le cureti in mod regulat.

Citeste si: Cum sa obtii un nivel optim de umiditate in casa, in functie de temperaturile exterioare

Poate cel mai mare avantaj este protectia fonica, geamurile termopane reprezentand solutia ideala daca locuiesti intr-o zona cu trafic intens si zgomot ridicat.

Totodata, geamurile termopane ofera si un grad de siguranta mai ridicat atunci cand vine vorba de intrare prin efractie. Sistemele de securitate sunt destul de rezistente in fata hotilor.

Principalul dezavantaj al geamurilor termopane il va reprezenta aparitia condensului sau a mucegaiului. Asa ca, daca vrei sa alegi aceasta solutie trebuie sa ai grija si la acest aspect!