Schema tratamente vita de vie
Schema tratamente vita de vie

Schema tratament vita de vie. Cum si cand sa faci stropirea


Schema tratament vita de vie. Cum sa faci stropirea pentru a obtine struguri deliciosi, dar mai ales cand este perioada ideala pentru a aplica tratamentele. Iata calendarul pentru stropirea vitei de vie, pentru obtinerea unei recolte bogate.

Schema tratament vita de vie. Cum si cand sa faci stropirea – Cuprins:

Schema tratament vita de vie. Cum si cand sa faci stropirea conform acestui calendar

Schema tratament vita de vie
Schema tratament vita de vie

Calendar pentru stropirea vitei de vie. Iata cum si cand sa aplici tratamentele, pentru a te asigura ca vei obtine struguri deliciosi. Este necesar sa aplici aceste stropiri, deoarece daunatorii si bolile iti vor da adevarate batai de cap.

Primul tratament pe care il vei aplica la vita de vie (Vitis vinifera) se face in perioada de repaus vegetativ, adica inainte de dezmugurit. Se aplica o stropire contra manei folosind zeama bordeleza. Timpul de pauza va fi de 21 de zile.

Totodata, se va aplica un tratament pentru paduchele testos, paduchele lanos si acarieni, folosind Ovipron Top.

Muguri de vita de vie
Muguri de vita de vie

Schema tratament vita de vie. Atunci cand are loc dezmuguritul, se aplica un tratament pentru fainare folosind Karathane, iar timpul de pauza este de 21 de zile. In aceeasi perioada, se aplica o stropire pentru acarianul rosu comun folosind Nissorun, iar timpul de pauza va fi de 21 de zile.

Urmatorul tratament se face cand lastarii au in jur de 5-10 cm, iar prima stropire este impotriva manei, folosind Polyram. Timpul de pauza este de 56 de zile.

Citeste si: Schema tratament castraveti. Cum sa le aplici si cand sa faci stropirea

In aceeasi perioada se face un tratament pentru fainare dolosind Kumulus, iar timpul de pauza va fi de 28 de zile. Cel de-al treilea tratament facut in aceeasi perioada trebuie sa indeparteze molia strugurilor, iar pentru acest lucru vom folosi Mospilan.

In momentul in care se formeaza butonii florali grupati, adica inflorescentele vor fi vizibile, se va aplica un tratament cu Delan Pro pentru mana, iar timpul de pauza va fi de 42 de zile.

Pentru fainare, vei aplica un tratament cu Sercadis, timpul de pauza fiind de 35 de zile. Pentru molia strugurilor, se face o stropire cu Karate Zeon, iar timpul de pauza este de 7 zile.

Calendar stropire vita de vie
Calendar stropire vita de vie

Inainte de inflorit, adica atunci cand butoni florali sunt separati, se face un tratament cu Flint Max pentru fainare si putregai negru. Timpul de pauza este de 14 zile. Este foarte important sa aplici aceasta schema de tratament pentru vita de vie.

Mai departe, folosind Ridomil Gold, se aplica un tratament pentru mana, iar timpul de pauza este de 28 de zile. Pentru molia strugurilor, se aplica in aceeasi perioada un tratament folosind Laser, timpul de pauza fiind de 14 zile.

Citeste si: Schema tratament tomate. Cum si cand sa faci stropirea rosiilor

La sfarsitul infloritului, dupa ce acele capisoane vor fi cazute, se aplica o stropire cu Cabrio Top pentru mana, fainare, putregai negru si excorioza. Timpul de pauza va fi de 35 de zile.

Pentru putregai cenusiu, aplica un tratament cu Pyrus, iar dupa aceea timpul de pauza va fi de 21 de zile.

In aceeasi perioada este necesar un tratament cu Vermitec pentru acarianul galicon, molia strugurilor si acarianul rosu comun. Timpul de pauza este de 28 de zile.

Mana vita de vie
Mana vita de vie

Schema tratament vita de vie. Cand boabele de strugure vor atinge 50% din marimea finala este necesar un tratament pentru fainare, folosind Orius, iar timpul de pauza va fi de 14 zile.

Pentru molia strugurilor aplica un tratament cu Bactospeine, timpul de pauza fiind de 2 zile. Pentru mana, putregai cenusiu si fainare aplica un tratament folosind Delan Pro sau Lieto. Timpul de pauza va fi de 25 de zile.

In momentul cand are loc compactarea ciorchinilor, adica boabele vor incepe sa se atinga, este foarte important sa aplici un tratament contra manei. Pentru asta, vei folosi Mikal Flash, iar timpul de pauza este de 28 de zile.

Citeste si: Cum sa previi amareala castravetilor din gradina ta

Pentru fainare, foloseste un tratament cu Luna Experience si acorda un timp de pauza de 35 de zile. Molia strugurilor se trateaza in aceeasi perioada cu Affirm, iar timpul de pauza este de 7 zile.

Cand boabele de struguri vor avea dimensiunea finala, aplica un tratament cu Cantus pentru putregai cenusiu. Timpul de pauza pentru acest tratament va fi de 21 de zile.

Pentru fainare si putregai negru se va face o stropire cu Topas, iar tipul de pauza este de 28 de zile. Pentru molia strugurilor, aplica un tratament cu Cyperguard si un timp de pauza de 14 zile.

Boabe de struguri in parga
Boabe de struguri in parga

Schema tratament vita de vie. Atunci cand boabele de struguri vor intra in parga se aplica un tratament cu Teldor pentru putregai cenusiu, iar timpul de pauza va fi de 14 zile.

In aceeasi perioada, se face o stropire si cu Thiovit Jet pentru fainare, iar timpul de pauza va fi de 14 zile.

Dupa ce frunzele vitei de vie vor cadea este momentul sa aplici un tratamentul cu zeama bordeleza, iar timpul de pauza va fi de 21 de zile. Pentru paduchele lanos, paduchele testos si acarieni, vei aplica acelasi tratament cu Ovipron Top.