Schema tratament tomate. Afla cum si cand trebuie sa faci stropirea rosiilor, daca si tu cultivi aceste fructe in gradina ta. De la plantare pana la recoltare, o sa iti explicam care sunt tratamentele pe care trebuie sa le faci. Este recomandat sa faci tratamentele la timp, pentru ca recolta ta sa nu fie afectata!
Schema tratament tomate. Cum si cand sa faci stropirea rosiilor din gradina ta
Rosiile au nevoie de tratamente pentru a obtine o recolta bogata, iar daca nu vrei sa aplici tratamentele bio, o sa iti aratam cum si cand sa faci stropirea acestor plante din gradina ta.
Mare atentie, pentru ca o sa trebuiasca sa te ocupi de plante, pentru a obtine si rezultate. Acestea au nevoie de atentia ta in mod constant. Nu de alta, dar este posibil ca recolta sa fie afectata si astfel toata munca ta va fi in zadar.
Primul tratament pe care il aplici rosiilor este in faza de rasad, atunci cand vei folosi Previcur Energy pentru a preveni caderea plantutelor, un fenomen destul de frecvent atunci cand produci rasaduri.
Tot in faza de rasad mai aplici un tratament cu Laser pentru musca miniera a solanaceelor. Timpul de pauza este de 3 zile pentru fiecare tratament.
Schema tratament tomate. Urmatoarea stropire pe care o faci rosiilor este tot in faza de rasad, inainte de plantare. Vei folosi Acrobat pentru fainare, mana, patarea alba si cafenie, dar si pentru alternarioaza. Timpul de pauza este de 3 zile.
Tot in aceasta perioada, se mai face un tratament cu Vertimec pentru tripsi, musca miniera si acarieni. Timpul de pauza este de 3 zile.
La plantare, se va aplica un tratament cu AMN Promot pentru furarioza. In acelasi timp, o sa fie nevoie si de un tratament cu Trika Expert pentru buha semanaturilor, carabusul de mai si viermele de sarma.
Dupa ce au trecut 7-10 zile de la plantare, rosiile primesc un tratament cu Cidely Top pentru fainare, patarea cafenie si alternarioza. Timpul de pauza este de 3 zile.
Citeste si: Cum sa obtii rosii mai gustoase cu ajutorul altor plante din gradina
Mai departe, se aplica un tratament cu Mavrik pentru afide si omida fructelor cu Mavrik. Timpul de pauza este de 7 zile. Tratamentul cu Sanmite se face pentru musculita alba de sera si acarieni, iar timpul de pauza este de 3 zile.
Schema tratament tomate. La 10-14 zile de la tratamentul anterior se va aplica un tratament cu Ortiva Top pentru mana, fainare, patare cafenie, alternarioza si putregai cenusiu. Timpul de pauza este de 3 zile.
Pentru afide, se aplica un tratament cu Faster, iar timpul de pauza este de 7 zile. Tratamentul cu Vertimec se aplica pentru tripsi, musca miniera si acarieni, iar timpul de pauza este de 3 zile.
La 10-14 zile de la tratamentul anterior, plantele au nevoie de o stropire cu Amistar pentru alternarioza, mana, patare cafenie si fainare. Timpul de pauza este de 3 zile.
Pentru musca miniera a solanaceelor se aplica un tratament cu Laser, iar timpul de pauza este de 3 zile. Pentru acarieni, se va face un tratament cu Floramite, iar timpul de pauza este de 1 zi.
Citeste si: Ingrasamant natural pentru rosii, cu drojdie. Cum sa fertilizezi plantele din gradina ta
Schema tratament tomate. Urmatorul tratament este la 10-14 zile de la cel anterior. Se va aplica o stropire cu Alcupral pentru mana, patarea frunzelor, basicarea fructelor si alternarioza, iar tipul de pauza este de 7 zile.
Tratamentul cu Bactospeine se face pentru omida fructelor, molia tomatelor (Tuta absoluta), dar si pentru omizile defoliatoare. Timpul de pauza este de 2 zile. Tratamentul cu Nissorun se face pentru acarieni, iar timpul de pauza este de 3 zile.
La 10-14 zile de la tratamentul anterior va trebui sa faci o stropire cu Equation Pro pentru mana, patarea frunzelor si basicarea fructelor. Timpul de pauza este de 3 zile.
Pentru omida fructificatiilor si molia tomatelor se face un tratament cu Alverde, iar timpul de pauza este de 3 zile. Tratamentul cu Sanmite este eficient pentru musculita alba de sera si acarieni. Timpul de pauza este de 3 zile.
Citeste si: Cum sa folosesti cenusa ca ingrasamant in gradina. Care sunt beneficiile?
Schema tratament tomate. La 10-14 zile de la tratamentul anterior se face o stropire cu Ortiva Top pentru mana, fainare, putregai cenusiu, alternarioza si patarea cafenie. Timpul de pauza este de 3 zile.
Stropirea cu Affirm se face pentru omida fructelor si molia tomatelor, iar timpul de pauza este de 3 zile. Pentru acarieni, se va face un tratament cu Floramite, iar timpul de pauza este de o zi.
Ultimul tratament se face la 10-14 zile de la cel anterior. Pentru fainare si putregai cenusiu se va aplica un tratament cu Signum, iar timpul de pauza este de 3 zile.
Pentru omida fructelor, molia tomatelor si omizi defoliatoare vei aplica un tratament cu Bactospeine. Timpul de asteptare este de 2 zile.