Pregatire gazon primavara. Cum sa il pregatesti pentru sezonul cald
Pregatire gazon primavara. Cum sa il pregatesti pentru sezonul cald

Pregatire gazon primavara. Cum sa il pregatesti pentru sezonul cald


Pregatire gazon pentru primavara. Afla ce trebuie sa faci atunci cand se apropie sezonul cald si cum sa il ajuti sa isi revina dupa iarna grea. Pentru a te bucura de un gazon impecabil la vara, ar trebui sa stii ce trebuie sa faci pentru a il pregati.

Pregatire gazon primavara. Cum sa il pregatesti pentru sezonul cald – Cuprins:

Pregatire gazon primavara. Cum sa procedezi?

Pregatire gazon primavara
Pregatire gazon primavara

Pregatire gazon primavara. Gandeste-te ca si gazonul sufera in lunile de iarna, asa ca este necesar sa stii cum sa procedezi si sa il pregatesti pentru primavara.

Citeste si: Cum sa faci curatenia de primavara. 5 locuri din casa ta pe care sigur le ignori!

Nu de alta, dar un gazon aranjat si de un verde crud, necesita ceva efort. Iata cum poti sa ai cel mai frumos gazon si sa fii invidiat de vecini!

Pregatire gazon primavara Frunze uscate gazon
Frunze uscate gazon

Incepem cu frunzele uscate care acopera gazonul. Daca ai copaci sau frunzele de la copacii vecinilor si-au facut aparitia si pe gazonul tau, atunci este necesar sa le dai la o parte.

Daca pe perioada iernii patura de frunze a fost folositoare si a protejat gazonul, atunci cand vine primavara situatia se schimba.

Gazonul are nevoie de soare si de mai multa apa. De asemenea, daca au crescut buruieni, acum este timpul sa te ocupi si de acestea si sa le smulgi.

Aerarea gazonului
Aerarea gazonului

Pregatire gazon primavara. Aerarea gazonuluieste extrem de importanta, mai ales atunci cand se aproprie primavara.

Daca inca nu stii ce este, o sa iti explicam ca aerarea este un proces care reduce compactarea, oxideaza solul, dar in acelasi timp permite radacinilor sa se hreaneasca.

Un aerator de gazon perforeaza solul cu gauri mici, iar astfel se permite circularea aerului, apei, dar si a substantelor nutritive. Gazonul tau va deveni mai sanatos si vei imbunatati drenajul solului.

Pregatire gazon primavara Fertilizare gazon
Fertilizare gazon

Dupa ce ai facut aerarea gazonului si l-ai curatat de frunze uscate, este timpul sa folosesti si un fertilizator. Acesta va oferi nutrienti solului care a fost inactiv in perioada iernii si il va „trezi” la viata.

Pe masura ce ingrasamantul se acumuleaza in sol, gazonul va avea o rezistenta mai buna si va fi pregatit sa faca fata caldurii de vara, dar si a posibilelor secete.

Mare atentie: daca ati mai fertilizat gazonul in perioada de toamna, aveti grija sa nu il suprafertilizati in timpul primaverii.

Pregatire gazon primavara Semanare gazon
Semanare gazon

Pregatire gazon primavara. Bineinteles, este posibil sa gasiti portiuni unde gazonul a fost afectat de frig si unde nu exista deloc verdeata.

In acest caz, trebuie sa semanati gazon, iar cea mai buna perioada de a face acest lucru este primavara devreme. Astfel, vei oferi destul timp semintelor sa germineze si sa se „bucure” de solul aerat si fertilizat.

Curata foarte bine zona afectata, pentru ca nu trebuie sa ai pietre, frunze uscate sau alte lucruri inutile.

Presara semintele de gazon pe suprafata afectata, dar asigura-te ca ai ales unele potrivite pentru tipul de sol si clima.

Un tavalug te va ajuta sa fixezi semintele si sa te asiguri ca au fost acoperite de sol. Desigur, poti folosi si fertilizator, compost sau gunoi de grajd, pentru a ajuta semintele sa germineze si sa rasara mai repede.

Udatul este extrem de important, iar semintele au nevoie de apa in mod constant. Nu uita acest lucru!

Gazon tuns
Gazon tuns

Pregatire gazon primavara. Asigura-te ca masina de tuns iarba functioneaza la parametri optimi si este pregatita pentru noul sezon. Nu ar fi rau sa o cureti si sa o ungi, pentru a fi sigur ca merge perfect.