Inmultire trandafiri prin butasi. Cum sa faci asta si care sunt pasii
Inmultire trandafiri prin butasi. Cum sa faci asta si care sunt pasii

Inmultire trandafiri prin butasi. Cum sa faci asta si care sunt pasii


Inmultire trandafiri prin butasi. Afla cum sa faci asta la tine acasa, dar mai ales in ce consta aceasta metoda. Ce trebuie sa stii pentru a inmulti trandafirii de la tine din curte si ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca butasii sa se prinda.

Inmultire trandafiri prin butasi. Cum sa faci asta si care sunt pasii – Cuprins:

Inmultire trandafiri prin butasi. Cum sa faci asta si ce pasi trebuie sa urmezi

Inmultire trandafiri prin butasi
Inmultire trandafiri prin butasi

Inmultire trandafiri prin butasi. Daca si tu vrei sa te ocupi de inmultirea trandafirilor prin butasi sau butasirea trandafirilor, trebuie sa stii ca exista trei metode. Poti face asta destul de usor, daca o sa urmezi pasii pe care ti-i spunem.

Poate cea mai simpla metoda cunoscuta de toata lumea este inmultirea butasilor de trandafiri folosind sticle de plastic. Cea mai buna perioada pentru a face asta este toamna, la inceputul lunii noiembrie.

Primul pas va fi sa alegi un lastar care a inflorit cel putin o data in timpul sezonului cald, asadar mare atentie la acest aspect.

Taie acel lastar, iar apoi elimina si primele 3 frunze ale acestuia, incepand de la baza. Dupa asta, lasa alte 3 frunze in partea de sus si apoi taie lastarul. Este indicat sa folosesti o foarfeca foarte bine ascutita pentru a nu provoca rani suplimentare butasului de trandafir.

Lastarii de trandafiri (Rosa L.) pe care i-ai pregatit se vor pune apoi intr-o solutie cu un stimulator de crestere pentru a favoriza dezvoltarea radacinilor.

Dupa asta, urmeaza plantarea. Butasii se introduc in pamant pana la prima frunza de jos, iar pe deasupra se va pune o sticla de plastic taiata pe jumatate, insa care sa aiba si un dop.

Sticla de plastic o sa creeze un efect de sera, iar butasii de trandafiri vor fi protejati pe toata durata sezonului rece. Atunci cand vine primavara si temperaturile cresc, va trebui sa desfaci acel dop de la sticla de plastic, iar dupa cateva zile sa o indepartezi in totalitate pentru a permite trandafirilor sa se dezvolte.

Butasi de trandafiri sub sticla de plastic
Butasi de trandafiri sub sticla de plastic

Inmultire trandafiri prin butasi. O alta metoda pentru inmultirea trandafirilor este folosind un ziar. Pentru asta, o sa fie nevoie sa tai mai multi lastari de trandafiri la o lungime de 20 cm fiecare, iar apoi sa indepartezi frunzele.

Se vor alege lastarii care au inflorit deja si se vor taia in partea de jos, exact sub mugur. Mai mentionam faptul ca aceasta metoda se poate face vara sau toamna, la inceputul lunii septembrie.

Citeste si: Schema tratament trandafiri. Cum sa ii stropesti si ce produse sa folosesti

Dupa ce ai taiat cativa lastari de trandafiri si i-ai pregatit, terebuie sa faci din acestia un manunchi, dupa care se vor infasura intr-un ziar. Urmatorul pas va fi sa umezesti acel ziar, iar apoi sa bagi butasi intr-o punga de plastic.

Punga de plastic se va pune intr-un loc ferit de lumina, a carui temperatura sa nu depaseasca 15-16 grade Celsius. Butasii se vor aerisi de doua ori pe saptamana pentru a te asigura ca nu favorizezi formarea mucegaiului.

Dupa aproximativ o luna radacinile vor incepe sa se formeze, iar asta inseamna ca butasii de trandafiri pot fi plantati in curte sau in ghivece.